Vinterens beste grønnsaksrett

Ovnsstek rotfrukter i krydret appelsinmarmelade, og få en sunn rett med sesongens smaker.

20. desember 2014 av Liselotte Forsling/Söderberg agentur

Ovnsstekte rotfrukter i krydret appelsinmarmelade er en varmende vintersalat som er både sunn og god. Den passer godt til både kylling og kjøtt eller som en vegetarrett sammen med en ­bønnesalat.

Vanskelighetsgrad: ★ ★ ★ ★
Tid: 25 min. + 40 min. i ovnen
Antall porsjoner: 4 som tilbehør

1 ½ kg blandede rotfrukter, f.eks. kålrot, gulrot, søtpotet, rødbete, pastinakk
2 ss olivenolje
4 stjerneanis
3 kanelstenger
1 ½ ts havsalt

Marinade:
½ rød chili, finhakket
1 lite hvitløksfedd
1 stjerneanis
½ dl presset appelsinsaft
½ dl oliven- eller rapsolje
¼ ts malt kanel
½ ts grov sennep
½ ss flytende honning

Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 250 °C. Skrell og skjær rotfruktene i like store biter. Legg dem i en stor langpanne og bland med olje, stjerneanis og kanelstenger. Dryss salt over.
2. Stek grønnsakene midt i ovnen i ca. 30 min. til rotfruktene har fått fin farge.
3. Marinade: Fjern frøene fra chilien og finhakk den. Skrell og riv hvitløken. Knus stjerneanisen i morter. Bland alle ingrediensene til marinaden. Hell den over rotfruktene mens de ennå er varme. Bland forsiktig. Server straks.

Seneste

Kanskje er du også interessert i...