Verdens beste julemiddag?
Her får du oppskriften på det perfekte, hjemmelagde ribbemåltidet – pluss karamellpuddingen til dessert – slik at du kan gå inn i høytiden med full kontroll.
6 tips for perfekt ribbe
1. For aller best resultat, både når det kommer til tilberedelse og smak, er det lurt å velge tynneribbe. Den har jevn tykkelse over det hele og er derfor lettere å steke jevnt, samt at fettet gjør kjøttet både smaksrikt og saftig.
2. Husk å kjøpe ribben i godt tid før julaften. Den skal ligge med krydder i 2-3 dager før steking.
3. Under steketiden er det er viktig at svoren ligger så flatt som mulig, men med en liten forhøyning på midten, slik at ribben blir jevnt stekt og fettet renner av. Bruk en tallerken opp ned under midten eller krøll sammen aluminiumsfolie slik at du løfter ribben opp der det trengs.
4. Under dampingen er det viktig at folien sitter skikkelig tett rundt formen slik at svoren blåser seg ordentlig opp. Det er avgjørende for sprø svor.
5. Med denne oppskriften får som oftest ribben sprø svor av seg selv, men hvis den trenger litt hjelp kan den settes under grillelementene i ovnen i noen få min. Dekk eventuelt til de ferdigstekte områdene med folie og følg nøye med for det går fort, og brent svor vil du ikke ha.
6. La ribben hvile utildekket i minimum 20 minutter før den skjæres opp.

Ribbe
Svineribbe med surkål, rødkål, medisterkaker og -pølser er tradisjon for mange på julaften. Med denne oppskriften kan du senke skuldrene for du er garantert sprø svor. Se oppskriften her.

Saus til ribbe
Ikke alle lager saus til ribben, men det er jo ekstra stas når den er hjemmelagd. Du kan også gjerne bare bruke kraften fra stekeformen. Se hele oppskriften her.

Karamellpudding
En klassisk dessert som fortjener en plass på julebordet. Den kan lages dagen før som igjen letter stresset på selve dagen. Se hele oppskriften her.
