Vegetarisk riswrap

Slik får du familien til å spise mere grønnsaker: La alle fylle sin wrap!

© Ulrika Pousette og Ulrika Davidsson

Her brukes tynne risblader av samme type som man bruker til vårruller. Kjøpes i velassorterte supermarkeder eller asiatiske butikker.
Sambal oelek er en indonesisk chilipasta på glass.

1 porsjon (343 kcal)

½ gulrot

¼ blomkål

10 ristede cashewnøtter

1–2 ts sambal oelek

1 ts finrevet, frisk ingefær

1 ts sesamolje

¼ slangeagurk

25 g sukkererter

1 ss japansk soyasaus

1 ts honning

salt og kvernet svart pepper

saften av ¼ lime

2 ss hakket, frisk koriander

4 store risblader

1 ts ristede sesamfrø

Tilbehør:

1 ss japansk soyasaus

1 ss sesamfrø

erteskudd

Slik gjør du:

1. Skrell og skjær gulroten i tynne skiver. Ha gulrot, blomkål, nøtter, sambal oelek og frisk ingefær i en kjøkkenmaskin og miks til grove smuler – det skal ligne på råris.

2. Varm opp en stekepanne med litt sesamolje og stek blandingen i noen minutter.

3. Skjær slangeagurk i små terninger og sukkerertene i tynne strimler. Ha det i stekepannen sammen med soyasaus og honning. Bland godt og smak til med salt og pepper.

4. Press over limesaft og ha i koriander. Bland igjen, og ta pannen vekk fra varmen.

5. Legg risbladene i bløt i vann i ca. 20 sekunder, ett av gangen, og legg bladet på en fjel når det føles mykt. Fordel grønnsaksblandingen midt på risbladet og rull sammen til en wrap.

6. Legg ferdige wraps over på et fat og strø over litt sesamfrø. Server med ekstra soya, sesamfrø og erteskudd.