Trollgrøt med tyttebær

En vakker julerød grøt, også kalt russegrøt, som kan lages på forhånd siden den serveres kald. Nyt den sammen med løst pisket kremfløte eller kald melk.

© Helén Pe

Trollgrøt med tyttebær

Unngå å slå av skjermen

Ingredienser

2 pers.

  • 3½ dl vann
  • 100 g frosne tyttebær
  • ½ dl semulegryn
  • ½ dl sukker
  • ½ ts salt
  • ½ ts vaniljesukker

Tilbehør

  • 1 dl kremfløte ev. granola

Slik gjør du:

  1. Kok opp vannet i en kjele. Ta til side 1–2 ss tyttebær til pynt og visp deretter resten av tyttebærene i kjelen sammen med semulegryn, sukker, vaniljesukker og salt. La grøten koke i ca. 10 min., rør av og til. La den avkjøles.
  1. Sett grøten i kjøleskapet til den er kald. Pisk den luftig med elvisp.
  1. Pisk kremfløten løst. Server grøten med kremfløte, de sparte tyttebærene og eventuelt granola.
© Helén Pe