© Ulrika Pousette/Allt om Mat

Kalvekjøttboller med potetpuré og rårørte tyttebær

Kalv er magert kjøtt med en delikat smak som hever denne hverdagsretten til nye høyder. Kalvekjøttdeig kan erstattes med karbonadedeig eller vanlig kjøttdeig.

7. oktober 2015

Vanskelighetsgrad: 2

Tid: 30 min.

Antall porsjoner: 4

 

Ingredienser:

500 g kalvekjøttdeig

1 egg

2 ss + 1 ss konsentrert kalvefond

¾ ts + 1 ts + 1 krm salt

1 krm + 1 krm + ½ krm kvernet svart pepper

1 kilo melne poteter

3 dl melk

½ dl + 1 dl matfløte

1 ss smør

½ dl vann

 

Tilbehør:

1 dl rårørte tyttebær

250 g frosne petit pois/selskapserter

 

Slik gjør du:

1. Bland kjøttdeigen med egg, 2 ss kalvefond, ¾ ts salt og 1 krm kvernet pepper. Form farsen til 20 runde boller.

2. Skrell og skjær potetene i biter. Kok dem møre i lettsaltet vann. Hell fra kokevannet og mos potetene til en glatt mos. Visp inn melk, ½ dl fløte og 1 krm kvernet svart pepper til mosen har en luftig konsistens. Rør deretter inn 1 ts salt.

3. Stek kjøttbollene i smør i en stekepanne på middels varme i ca. 7 min.

4. Ta kjøttbollene ut av stekepannen, og tilsett 1 dl fløte, vann og 1 ss kalvefond. Krydre med 1 krm salt og ½ krm kvernet pepper. La det småkoke i ca. 2 min. Ha kjøttbollene tilbake i pannen.

5. Kok ertene etter anvisningen på emballasjen. Server kjøttbollene med potetpuré, erter og rårørte tyttebær.

 

Kanskje er du også interessert i...