Vanskelighetsgrad: 2
Tid: 30 min.
Antall porsjoner: 4
Ingredienser:
500 g kalvekjøttdeig
1 egg
2 ss + 1 ss konsentrert kalvefond
¾ ts + 1 ts + 1 krm salt
1 krm + 1 krm + ½ krm kvernet svart pepper
1 kilo melne poteter
3 dl melk
½ dl + 1 dl matfløte
1 ss smør
½ dl vann
Tilbehør:
1 dl rårørte tyttebær
250 g frosne petit pois/selskapserter
Slik gjør du:
1. Bland kjøttdeigen med egg, 2 ss kalvefond, ¾ ts salt og 1 krm kvernet pepper. Form farsen til 20 runde boller.
2. Skrell og skjær potetene i biter. Kok dem møre i lettsaltet vann. Hell fra kokevannet og mos potetene til en glatt mos. Visp inn melk, ½ dl fløte og 1 krm kvernet svart pepper til mosen har en luftig konsistens. Rør deretter inn 1 ts salt.
3. Stek kjøttbollene i smør i en stekepanne på middels varme i ca. 7 min.
4. Ta kjøttbollene ut av stekepannen, og tilsett 1 dl fløte, vann og 1 ss kalvefond. Krydre med 1 krm salt og ½ krm kvernet pepper. La det småkoke i ca. 2 min. Ha kjøttbollene tilbake i pannen.
5. Kok ertene etter anvisningen på emballasjen. Server kjøttbollene med potetpuré, erter og rårørte tyttebær.