Kalvekjøttboller med potetpuré og rårørte tyttebær

Kalv er magert kjøtt med en delikat smak som hever denne hverdagsretten til nye høyder. Kalvekjøttdeig kan erstattes med karbonadedeig eller vanlig kjøttdeig.

© Ulrika Pousette/Allt om Mat

Vanskelighetsgrad: 2

Tid: 30 min.

Antall porsjoner: 4

Ingredienser:

500 g kalvekjøttdeig

1 egg

2 ss + 1 ss konsentrert kalvefond

¾ ts + 1 ts + 1 krm salt

1 krm + 1 krm + ½ krm kvernet svart pepper

1 kilo melne poteter

3 dl melk

½ dl + 1 dl matfløte

1 ss smør

½ dl vann

Tilbehør:

1 dl rårørte tyttebær

250 g frosne petit pois/selskapserter

Slik gjør du:

  1. Bland kjøttdeigen med egg, 2 ss kalvefond, ¾ ts salt og 1 krm kvernet pepper. Form farsen til 20 runde boller.

  2. Skrell og skjær potetene i biter. Kok dem møre i lettsaltet vann. Hell fra kokevannet og mos potetene til en glatt mos. Visp inn melk, ½ dl fløte og 1 krm kvernet svart pepper til mosen har en luftig konsistens. Rør deretter inn 1 ts salt.

  3. Stek kjøttbollene i smør i en stekepanne på middels varme i ca. 7 min.

  4. Ta kjøttbollene ut av stekepannen, og tilsett 1 dl fløte, vann og 1 ss kalvefond. Krydre med 1 krm salt og ½ krm kvernet pepper. La det småkoke i ca. 2 min. Ha kjøttbollene tilbake i pannen.

  5. Kok ertene etter anvisningen på emballasjen. Server kjøttbollene med potetpuré, erter og rårørte tyttebær.