Slik lager du hjemmelaget risengrynsgrøt i ovnen!
Putt grøten i ovnen og spar på kreftene!
Slik lager du hjemmelaget grøt i ovnen:
Tid: ca. 20 min. + 1 time og 30 min. i ovnen
Antall porsjoner: 10
- 4 dl grøtris (rund kornet ris)
- 8 dl vann
- 1 ss sukker
- 1 ½ ts salt
- 13 dl melk
Eplekompott:
- 4 epler
- 1 sitron
- 1 dl vann
- 1 dl sukker
- 2 mindre kanelstenger
- ev. 1 stjerneanis
Tilbehør:
- 100 skåldede mandler
- 1 granateple
- daddelsirup på flaske
Slik gjør du:
- Kok opp risgryn, vann, sukker og salt i en stor gryte. La det putre under lokk i ca. 10 min.
- Sett ovnen på 125 °C. Rør inn melk og fløte i grøten og la det koke opp langsomt. Rør om underveis.
- Sett gryten inn i ovnen på nederste rille med lokket på. La den stå i ca. 1 ½ time. Grøten kan, hvis den ikke skal spises umiddelbart, avkjøles og senere varmes opp i mikro eller på lav varme på kokeplaten.
- Rist mandlene midt i ovnen på et steke brett i ca. 15 min.
- Eplekompott: Skrell og kjern ut eplene. Skjær dem i små terninger. Press sitronsaft over eplebitene. Kok opp epler, vann og sukker i en kjele. Tilsett krydder. La det putre i ca. 5 min. La kompotten avkjøles. Server risengrynsgrøten med eplekompott, ristede mandler, granateplekjerner og daddelsirup.