Slik lager du hjemmelaget risengrynsgrøt i ovnen!

Putt grøten i ovnen og spar på kreftene!

Grøt som lager seg selv i ovnen
© Ulrika Pousette/Allt om Mat

Slik lager du hjemmelaget grøt i ovnen:

Tid: ca. 20 min. + 1 time og 30 min. i ovnen

Antall porsjoner: 10

  • 4 dl grøtris (rund kornet ris)
  • 8 dl vann
  • 1 ss sukker
  • 1 ½ ts salt
  • 13 dl melk

Eplekompott:

  • 4 epler
  • 1 sitron
  • 1 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 2 mindre kanelstenger
  • ev. 1 stjerneanis

Tilbehør:

  • 100 skåldede mandler
  • 1 granateple
  • daddelsirup på flaske

Slik gjør du:

  1. Kok opp risgryn, vann, sukker og salt i en stor gryte. La det putre under lokk i ca. 10 min.
  2. Sett ovnen på 125 °C. Rør inn melk og fløte i grøten og la det koke opp langsomt. Rør om underveis.
  3. Sett gryten inn i ovnen på nederste rille med lokket på. La den stå i ca. 1 ½ time. Grøten kan, hvis den ikke skal spises umiddelbart, avkjøles og senere varmes opp i mikro eller på lav varme på kokeplaten.
  4. Rist mandlene midt i ovnen på et steke brett i ca. 15 min.
  5. Eplekompott: Skrell og kjern ut eplene. Skjær dem i små terninger. Press sitronsaft over eplebitene. Kok opp epler, vann og sukker i en kjele. Tilsett krydder. La det putre i ca. 5 min. La kompotten avkjøles. Server risengrynsgrøten med eplekompott, ristede mandler, granateplekjerner og daddelsirup.
Grøt som lager seg selv i ovnen
© Ulrika Pousette/Allt om Mat