© Anna Kern/Allt om mat

Svin i dijonsaus

Fransk, enkel og deilig middag!

5. juni 2015 av Ulla Karlström og Charlotte Jenkinson

Her kan du også bruke svinefilet eller nakkekoteletter som du bener ut og skjærer i skiver.

Vanskelighetsgrad: ★ ★ ★ ★
Tid: 30 min.
Antall porsjoner: 4

600 g flatbiff eller mørbrad av svin
2 ½ dl matfløte
1 hønsebuljongterning
2 ss dijonsennep
2 ts hakket, frisk estragon

Stekte potetbåter:
800 g potet
250 g grønn asparges

100 g blandet salat salt, kvernet svart pepper, olivenolje

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 250 °C varmluft. Skrell og skjær potetene i båter. Kle et stekebrett med bakepapir. Vend potetbåtene med 1 ss olje, 1 ts salt og 2 krm pepper på stekebrettet og stek dem midt i ovnen i ca. 15 min.

2. Bryt av den nederste delen på aspargesen og del den deretter i to. Bak sammen med potetbåtene i ca. 3 min.

3. Skjær kjøttet i ca. ½ cm tykke skiver. Brun det i omganger i ½ ss olje i ca. 2 min. Krydre kjøttet med 2 krm salt og 1 krm pepper. Ta kjøttet opp av pannen og tilsett fløte, smuldret buljongterning og sennep. Ha kjøttet tilbake i pannen og la det koke i sausen i ca. 1 min. Krydre gryten med frisk estragon og server med poteter, asparges og salat.

 

Næringsinnhold per porsjon: ca. 550 kcal, 25 g fett, 38 g protein, 39 g karbohydrater

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...