Oppskrift på rask kjøttgryte med løvbiff, tomater og fløte

En rask og enkel gryterett med milde smaker som passer både store og små. Server grønnsaker eller salat til.

Oppskrift på kjøttgryte
© Helén Pe

Kjøttgryte med løvbiff, tomater og fløte

Unngå å slå av skjermen

Ingredienser

2 pers.

  • 250 g løvbiff
  • ½ gul løk
  • 1 hvitløkfedd
  • ½ boks hakkede tomater med urter
  • ½ dl kremfløte
  • ½ kjøttbuljongterning
  • smør
  • sukker
  • salt og kvernet svart pepper

Til servering:

  • ½ potte bladpersille

Tilbehør:

  • ris

Slik gjør du:

  1. Rens og finhakk løk og hvitløk. Brun kjøttet i to omganger i 2 ss smør i en ekstra varm stekepanne. Tilsett løk og hvitløk og la det steke med etter halvgått tid. Krydre med 1 ts salt og 2 klyper pepper. Ha det stekte kjøttet over i en gryte. Visp ut stekepannen med ½ dl vann etter stekingen, og hell skyen i gryten.
  1. Tilsett hakkede tomater, fløte, buljongterning, ½ ts sukker, ½ ts salt og 1 krm pepper. La gryten småkoke under lokk i ca. 10 min.
  1. Hakk persillen og dryss den over gryten. Server gryten med ris.