Svenske kjøttboller
© Ulrika Pousette/Allt om mat

Svenske kjøttboller med potetmos

Dropp den brune sausen og spis kjøttbollene med en fløyelsmyk potetpuré.

10. mars 2019 av Tove Nilsson

Ingredienser:

For 4 personer.


500 g Kjøttdeig av storfekjøtt

2 knivs. Allehånde

1 1/2 ts. salt bordsalt

1 stk Egg, rå

1/2 dl Strøbrød

1 dl Kremfløte

2 ss. Grov sennep

3 ss. Smør, mykt

1 stk. Løk, gul/rød, norsk, rå


Potetmos:

1 knivs. Pepper, malt

1 knivs Salt, bordsalt

50 g Smør, mykt

1 dl Kremfløte

2 dl Lettmelk 1,2% fett

1 kg Potet


Tilbehør:

1 Håndfull Sylteagurk

1 Dæsj Tyttebær


Slik lager du potetmos:

1. Skrell og kok potetene myke i saltet vann. Hell av vannet, la dem dampe av seg litt, og knus potetene godt for hånd med en potetmoser, sammen med melk, fløte og smør.

2. Vil du ha en helt glatt mos, bruk forsiktig en miksmaster. Men ikke en stavmikser – da kan mosen lett bli seig som lim! Smak til med salt og pepper.


Slik lager du kjøttboller:

1. Skrell og finhakk løken. Stek den i 1 ss smør.

2. Bland løk, sennep, fløte og strøbrød i en bolle. La det svelle i ca. 5 min.

3. Ha i kjøttdeigen, krydre med salt, pepper og allehånde, og arbeid alt godt sammen til en glatt deig.

4. Rull deigen ut til små kjøttboller og stek dem i ca. 2 ss smør i ca. 10 min. til de er jevnt brune.

5. Server kjøttbollene med potetmos, sylteagurk og rørte tyttebær.


Velbekomme!



Kanskje er du også interessert i...