Ingredienser:
For 4 personer.
500 g Kjøttdeig av storfekjøtt
2 knivs. Allehånde
1 1/2 ts. salt bordsalt
1 stk Egg, rå
1/2 dl Strøbrød
1 dl Kremfløte
2 ss. Grov sennep
3 ss. Smør, mykt
1 stk. Løk, gul/rød, norsk, rå
Potetmos:
1 knivs. Pepper, malt
1 knivs Salt, bordsalt
50 g Smør, mykt
1 dl Kremfløte
2 dl Lettmelk 1,2% fett
1 kg Potet
Tilbehør:
1 Håndfull Sylteagurk
1 Dæsj Tyttebær
Slik lager du potetmos:
1. Skrell og kok potetene myke i saltet vann. Hell av vannet, la dem dampe av seg litt, og knus potetene godt for hånd med en potetmoser, sammen med melk, fløte og smør.
2. Vil du ha en helt glatt mos, bruk forsiktig en miksmaster. Men ikke en stavmikser – da kan mosen lett bli seig som lim! Smak til med salt og pepper.
Slik lager du kjøttboller:
1. Skrell og finhakk løken. Stek den i 1 ss smør.
2. Bland løk, sennep, fløte og strøbrød i en bolle. La det svelle i ca. 5 min.
3. Ha i kjøttdeigen, krydre med salt, pepper og allehånde, og arbeid alt godt sammen til en glatt deig.
4. Rull deigen ut til små kjøttboller og stek dem i ca. 2 ss smør i ca. 10 min. til de er jevnt brune.
5. Server kjøttbollene med potetmos, sylteagurk og rørte tyttebær.
Velbekomme!