OH LÁ lÀ: Hvem kan vel motstå rykende fersk fransk bakverk?

© Getty Images/Helén Pe/Allt om Mat

2 klassiske franske bakverk

Fransk, frankofil eller bare glad i god bakst? Prøv disse to uimotståelige franske klassikerne!

14. juli 2021 av Caroline Hoftberg/Cecilia Hansson
© Ove Lindfors

Spinatpai med chevre

En himmelsk kombinasjon av spinat, hvit geitost, søt rødløk, honning og sprøstekt butterdeig. 

Antall porsjoner: 3

250 g butterdeig, frossen

2 ss. honning

125 g chèvre

1 knivsodd pepper, kvernet

1 knivsodd havsalt

2 hvitløksfedd, skrelt og finhakket

250 g babyspinat

1 knivs olivenolje

2 rødløk, skrel og skivet

3 ss pinjekjerner

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 225 °C. Stek løken myk i olivenolje, ca. 10 min. Stek spinat og hvitløk raskt i olivenolje i en annen stekepanne.

2. Kjevle ut butterdeigplatene etter de har tint litt på benken, og legg dem kan i kant på et stekebrett dekket med bakepapir. Brett den opp litt langs kanten.

3. Fordel spinaten på smørdeigen, legg rødløken over. Salte og pepre. Smuldre over geitosten.

4. Stek spinatpaien midt i ovnen i ca. 20 min. Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne til de blir gylne i mellomtiden. Ta ut paien og ringle over honning. Strø til slutt over ristede pinjekjerner.

© Helén Pe/Allt om mat

Eplegalette

Rustikk fransk pai som skal se litt hjemmelaget ut med innbrettet kant.

Tid: 30 min. + 30 min. hviletid + 25 min. steketid

Antall porsjoner: 8

150 g smør
3 ¼ dl hvetemel (210 g)
2 ss melis
½ ts salt
3 ss kaldt vann

Fyll:
6 små epler
25 g smør
¾ dl sukker
1 ss malt kanel

Til pensling: 1 egg

Pynt: mandelflak
Tilbehør: vaniljeis

Slik gjør du:

1. Skjær smøret i terninger og ha det i en food prosessor. Tilsett mel, melis og salt og kjør det til en smuldret masse. Tilsett vann og kjør det raskt sammen til en deig. La deigen hvile i kjøleskapet i ca. 30 min.
2. Fyll: Kjern ut eplene og skjær dem i skiver. Stek dem i smør sammen med sukker og kanel til de er karamellisert. Sett eplene til side. Sett ovnen på 200 °C varmluft.
3. Del deigen i to. Kjevle delene ut til to sirkler, ca. 20 cm i diameter, på bakepapir. Fordel epleskivene i midten av paibunnene, ca. 4 cm fra kanten. Brett kanten inn over eplene. Pensle kantene med sammenpisket egg og dryss mandelflak over.
4. Stek galettene midt i ovnen i 25–30 min. til de har fått fin farge. Server dem lune med vaniljeis til.

Savner du å reise til utlandet? Hva med å lage mat som gir deg FERIEFØLELSE?

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...