Gwyneth Paltrow har kjent konsekvensene av et dårlig kosthold på kroppen. Hun fikk panikkangst og migreneanfall etter et år med mye reising, stress og et kosthold bestående av pommes frites og rødvin. I sin andre kokebok "It's all good", viser hun hvordan du kan lage herlige retter med de råvarene kroppen din helst vil ha.

Risotto med erter, spinat og urter
Risotto, vanligvis laget med mengder av ost, vin og smør, er en av de mest dekadente rettene jeg kan tenke meg. Fordi arborioris er et vakkert kort, lurte jeg på om jeg kunne lage en like dekadent versjon uten nei-ingrediensene. Oppdrag utført!
Nok til 4
2,5 dl grønnsakskraft
1 sitron
2 ss extra virgin olivenolje
½ løk, finhakket
1 purre - bruk kun den hvite og lysegrønne delen, vasket og finhakket
2 hvitløksfedd, presset
timianblader fra 6 stilker
salt
2 dl arborioris
4 dl babyspinat eller andre babysalat-typer
2 dl frosne selskapserter
1 neve finhakket basilikum
nykvernet pepper
Varm grønnsakskraften i en kasserolle og senk temperaturen.
Riv skall av 1 sitron og sett til side. Saften presser du og setter til side.
Varm oljen i en annen kasserolle, tilsett løken og purren og sett platen på medium varme. Det skal bli mykt og blankt før du tilsetter timian, hvitløk og salt. Dette tar ca. 5 minutter.
Så hever du temperaturen litt og tilsetter risen og sitronsaften. Bland godt og spe på med varm grønnsakskraft. En øse av gangen til risen er mør og kremete - og lett flytende. Dette tar ca. 20 minutter.
Rør inn sitronskall, spinat, basilikum og erter. Et par drag med pepperkvernen gjør susen. Server med én gang.

Oppskrift og bilde brukt etter avtale med forlaget.