Slik lager du pasta med portobelloragú, soltørkede tomater og parmesan
En smakfull saus som ligner på en ragù, men som er vegetarisk med portobellosopp. Den soltørkede tomatkremen gir sausen dybde og fyldighet sammen med parmesanosten.
Pasta med portobelloragú, soltørkede tomater og parmesan
Unngå å slå av skjermen
Ingredienser
2
pers
150
g
pasta, gjerne pappardelle
150
g
portobellosopp
1
rødløk
1
hvitløkfedd
25
g
parmesanost
1½
kvister rosmarin
2
ss
soltørket tomatkrem
olivenolje
balsamicoeddik
salt
kvernet svart pepper
Til servering:
parmesanost, høvlet
Slik gjør du:
Rens og grovhakk soppen. Skrell og finhakk løk og hvitløk. Riv parmesan osten. Finhakk rosmarinen.
Kok pastaen «al dente» i saltet vann. Sil av pastaen, men spar ca. 3 dl av kokevannet.
Stek soppen i 2 ss olje i en steke panne til væsken er kokt inn og soppen begynner å få farge. Tilsett løk og hvit løk og la det steke med i ca. 2 min. Krydre med 1 ts salt og 2 krm pepper. Tilsett rosmarin, tomatkrem og 1 ss eddik. La det frese i 2–3 min. Tilsett parmesan og 2 dl av kokevannet og rør til du får en kremet saus. Bland inn pastaen i pannen. Tilsett eventuelt mer vann for å få en kremet saus.