Slik lager du pasta med portobelloragú, soltørkede tomater og parmesan

En smakfull saus som ligner på en ragù, men som er vegetarisk med portobellosopp. Den soltørkede tomatkremen gir sausen dybde og fyldighet sammen med parmesanosten.

Oppskrift på pasta med portobelloragu
© Helén Pe

Pasta med portobelloragú, soltørkede tomater og parmesan

Unngå å slå av skjermen

Ingredienser

2 pers

  • 150 g pasta, gjerne pappardelle
  • 150 g portobellosopp
  • 1 rødløk
  • 1 hvitløkfedd
  • 25 g parmesanost
  • kvister rosmarin
  • 2 ss soltørket tomatkrem
  • olivenolje
  • balsamicoeddik
  • salt
  • kvernet svart pepper

Til servering:

  • parmesanost, høvlet

Slik gjør du:

  1. Rens og grovhakk soppen. Skrell og finhakk løk og hvitløk. Riv parmesan osten. Finhakk rosmarinen.
  1. Kok pastaen «al dente» i saltet vann. Sil av pastaen, men spar ca. 3 dl av kokevannet.
  1. Stek soppen i 2 ss olje i en steke panne til væsken er kokt inn og soppen begynner å få farge. Tilsett løk og hvit løk og la det steke med i ca. 2 min. Krydre med 1 ts salt og 2 krm pepper. Tilsett rosmarin, tomatkrem og 1 ss eddik. La det frese i 2–3 min. Tilsett parmesan og 2 dl av kokevannet og rør til du får en kremet saus. Bland inn pastaen i pannen. Tilsett eventuelt mer vann for å få en kremet saus.
  1. Anrett pastaen og pynt med høvlet parmesanost.