Alt i en-grateng med pasta, spinat og soltørkede tomater
Tid: 30 min. + 30 min. i ovn
Antall porsjoner: 4
350 g pasta, for eksempel skruer eller penne
100 g babyspinat
3 ss smør
2 ss hvetemel
3 dl fløte
2 dl melk
1 ts salt
kvernet svart pepper
1 dl soltørkede marinerte tomater
3 dl revet parmesanost
250 g cherrytomater på stilk
Pynt:
50 g parmesanost i flak
frisk basilikum
Tilbehør:
sitronskiver
fløte
Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 175 °C. Kok pastaen etter anvisningen på pakken. La spinaten koke med det siste minuttet. Hell pastaen og spinaten i et dørslag og la vannet renne av.
2. Smelt smøret i en stor gryte. Tilsett mel, og rør grundig rundt i ca. 30 sekunder. Pisk inn fløte og melk, litt av gangen, og la det småkoke ca. 3 minutter. Smak sausen til med salt og pepper, tilsett de soltørkede tomatene.
3. Bland pasta med spinat i sausen, og varm det opp. Tilsett osten. Hell alt i en smurt ildfast form. Topp med cherrytomatene.
4. Gratiner retten midt i ovnen i ca. 30 minutter, til gratengen har fått fin farge.
5. Pynt med parmesanflak og frisk basilikum. Server med sitronskiver og baguette til.
Les også: 10 matvarer som aldri går ut på dato