© Ove Lindfors

Savoykålsuppe med krutonger

Dette er kosemat! Denne varmende vintersuppen er både sunn og herlig kremet.

19. januar 2015

Savoykålsuppe med sitron og krutonger 

Tid: 30 minutter
4 porsjoner

Tips: Skjær vekk bladnerven på kålbladene, legg dem oppå hverandre og rull sammen til en ball. Skjær så i tynne strimler.

200 g savoykål i tynne strimler

1 gul løk, finhakket

2 fedd hvitløk, finhakket

olivenolje

1 dl hvitvin

4 dl vann

2 ss konsentrert grønnsakfond (el. terning + vann)

2 ½ dl matfløte

1 ts revet sitronskall

1 ss presset sitronsaft

havsalt og kvernet pepper

Ulike konsistenser er alltid fint, og til den glatte suppen passer det godt å strø over sprø krutonger.

Krutonger:

3 skiver dansk rugbrød, i terninger

1 fedd hvitløk, presset

4 ss pinjekjerner

olivenolje

2 ss friske timianblader uten stilk

1 dl grovrevet parmesan

Slik gjør du:

1. Stek kål, løk og hvitløk i olivenolje i en stor kasserolle. Ha i vin, vann, fond og fløte. La småkoke under lokk i ca. 20 min.

2. Ha i sitronsaft- og skall, og miks suppen glatt med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.

3. Krutonger: Stek brødterninger, hvitløk og nøtter i olivenolje i en stekepanne. Ta det vekk fra varmen og ha i timian og ost. Bland godt. Strø krutongene over suppetallerkenene rett før servering.

 

 

Seneste

Kanskje er du også interessert i...