Savoykålsuppe med sitron og krutonger
Tid: 30 minutter
4 porsjoner
Tips: Skjær vekk bladnerven på kålbladene, legg dem oppå hverandre og rull sammen til en ball. Skjær så i tynne strimler.
200 g savoykål i tynne strimler
1 gul løk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
olivenolje
1 dl hvitvin
4 dl vann
2 ss konsentrert grønnsakfond (el. terning + vann)
2 ½ dl matfløte
1 ts revet sitronskall
1 ss presset sitronsaft
havsalt og kvernet pepper
Ulike konsistenser er alltid fint, og til den glatte suppen passer det godt å strø over sprø krutonger.
Krutonger:
3 skiver dansk rugbrød, i terninger
1 fedd hvitløk, presset
4 ss pinjekjerner
olivenolje
2 ss friske timianblader uten stilk
1 dl grovrevet parmesan
Slik gjør du:
1. Stek kål, løk og hvitløk i olivenolje i en stor kasserolle. Ha i vin, vann, fond og fløte. La småkoke under lokk i ca. 20 min.
2. Ha i sitronsaft- og skall, og miks suppen glatt med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
3. Krutonger: Stek brødterninger, hvitløk og nøtter i olivenolje i en stekepanne. Ta det vekk fra varmen og ha i timian og ost. Bland godt. Strø krutongene over suppetallerkenene rett før servering.