Rødbetsuppe med kantareller og hvit geitost

Forkjølelse på vei? Lag en knallrød, supersunn høstsuppe!

20. oktober 2014 av Caroline Hofberg

Til rødbetenes naturlige søte smak passer det godt å toppe suppen med en salt og vellagret hvit geitost. Men osten passer også godt sammen med de nystekte kantarellene og timian. Ganske enkelt klassisk gode smakskombinasjoner.

Tid: 30 min.
Mengde: 4 porsjoner

500 g rødbeter i terninger
2 gulrøtter, i terninger
100 g sellerirot, i terninger
2 melne poteter, i terninger
1 gul løk, finhakket
smør
1 ½ liter vann
3 terninger grønnsaksbuljong
1 ss rødvinseddik
havsalt og kvernet svart pepper
ca. 1 liter friske kantareller
150-200 g hvit geitost (chèvre)
friske timianblader

Slik gjør du:
1. Stek rotfrukter, poteter og løk i smør i en tykkbunnet gryte. Ha i vann og buljongterninger, og kok grønnsakene myke under lokk i 15-20 min.
2. Miks suppen glatt sammen med eddiken med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
3. Rens og stek kantarellene i smør. Smak til med salt og pepper.
4. Hell suppen over i 4 tallerkener, og topp med kantareller, smulet hvit geitost og noen blader av frisk timian.

Kanskje er du også interessert i...