Ingredienser (4 pers.):
800 g ørretfilet (uten bein, med skinn)
2 ss rapsolje
salt og pepper
5 dl grovsalt
2 ss flytende honning
1 ts sesamolje
4 ss soyasaus
1 ss sterk sennep
3 lime
1/2 finhakket rød chili
2,5 dl couscous
2,5 dl eplejuice
4 ss olivenolje
2 ss sitronsaft
1 fennikel
1 granateple
4 stilker grønnkål
rødstilket engsyre (hvis du får tak i)
Forberedelser (30 min.):
Ha saltet i en ildfast form som tåler varmen fra grillen. Legg ørretfileten på saltet og pensle den med litt rapsolje.
Bland sammen honning, sesamolje, soyasaus, sennep, saften fra 1 lime og chili til en honning- og chiliglaze. Denne glazen skal du pensle ørreten med underveis, men også servere ved siden av som saus.
Kok opp couscous og eplejuice. Trekk kjelen av varmen og la trekke i 5 min. Vend inn olivenolje og sitronsaft.
Skjær fennikelen i tynne skiver (f.eks. ved hjelp av en mandolin) og bland inn couscousen sammen med frøene fra granateplet og grovhakket grønnkål. Jeg har i tillegg blandet inn litt rødstilket engsyre. Smak til med salt og pepper.
Ved grillen (20 min.):
Sett formen med ørreten på indirekte varme på grillen. La den stå til ørreten har en kjernetemperatur på 45 grader. Da er den saftig og perfekt!
Pensle ørreten underveis med honning- og chiliglazen. La ørreten hvile i 5 min. før servering.
Del to lime i to og grill dem på direkte varme med snittflaten ned i et par min. til de er gylne.
Servering:
Server ørreten med couscoussalat og honning- og chiliglaze. Server den grillede limen ved siden av, og press over den grillede fisken.