© Ulrika Pousette/Allt om Mat

Pasta med caponatasaus og kyllingkrutonger

Den søtsyrlige caponatasausen passer perfekt til små kyllingbiter som sprøstekes som krutonger.

7. oktober 2015 av Theresa Larsson og Petra Pettersson

Vanskelighetsgrad: 2

Tid: 30 min.

Antall porsjoner: 4

 

Ingredienser: 

300 g pasta, f.eks. penne

1 aubergine

3 hvitløksfedd

2 ss + 1 ss olivenolje

2 bokser cherrytomater (à 400 g)

1 grønnsaksbuljongterning

1 ts sukker

2 ts balsamicoeddik

½ ts + ½ ts salt

1 krm + 1 krm kvernet svart pepper

1 glass grovhakket tapenade med oliven og kapers (140 g)

300 g kyllinglårfilet

 

Tilbehør:

50 g parmesan eller pecorino

 

Slik gjør du:

1. Rens og skjær auberginen i små terninger. Skrell og finhakk hvitløken. Stek auberginen i 2 ss olje i en stekepanne til den er myk og har fått litt farge. Tilsett hvitløken og la den steke med i ca. 1 min.

2. Tilsett tomater, buljongterning, sukker, eddik, ½ ts salt og 1 krm pepper. La det småkoke i ca. 10 min. Knus tomatene lett med baksiden av en skje. Sil fra oljen i tapenaden og vend tapenaden inn i sausen.

3. Rens og skjær kyllingen i terninger. Stek dem i 1 ss olje til de er sprø og har fått fin farge, ca. 5 min. Krydre med ½ ts salt og 1 krm pepper.

4. Kok pastaen etter anvisningen på emballasjen. Hell fra vannet og vend den sammen med litt av sausen. Ha pastaen på et serveringsfat og topp med kyllingkrutonger og revet ost. Server resten av sausen ved siden av.

 

Seneste

Kanskje er du også interessert i...