Ingredienser:
For 4 personer.
Paibunn:
3 dl Mandelmel
125 g Smør
1 stk Eggeplomme, rå
1 Dæsj Salt, bordsalt
Pestofyll:
2 stk. Egg, rå
2 dl Kremfløte
1 dl Hvitost, revet
1 Håndfull Basilikumblader
1 dl Pesto
Slik lager du pai med mandelmel og pesto:
1. Kjør deigen i en kjøkkenmaskin og klem den deretter ut i en paiform med løs bunn. Føles deigen klissete, så bruk mandelmel på hendene. Sett formen kaldt en stund før steking, gjerne i fryseren.
2. Sett ovnen på 200 °C. Mens den varmer opp, kjør alle ingrediensene til fyllet i en kjøkkenmaskin, og smak til med salt og pepper.
3. Ta ut formen og stek paibunnen i 10 min. Hell deretter i paifyllet og stek paien til fyllet har stivnet, det tar ca. 30 min. Dekk gjerne til med aluminiumsfolie hvis paien begynner å bli svidd på toppen.
4. Server paien lunken, gjerne sammen med noen skiver god skinke og en salat.
Velbekomme!