Pai
© Cathrine Schück

Pai med mandelmel og pesto

Lag en lettlaget pestopai med sprø bunn av mandelmel.

10. mars 2019 av Cathrine Schück

Ingredienser:

For 4 personer. 


Paibunn:

3 dl Mandelmel

125 g Smør

1 stk Eggeplomme, rå

1 Dæsj Salt, bordsalt


Pestofyll:

2 stk. Egg, rå

2 dl Kremfløte

1 dl Hvitost, revet

1 Håndfull Basilikumblader

1 dl Pesto


Slik lager du pai med mandelmel og pesto:

1. Kjør deigen i en kjøkkenmaskin og klem den deretter ut i en paiform med løs bunn. Føles deigen klissete, så bruk mandelmel på hendene. Sett formen kaldt en stund før steking, gjerne i fryseren.

2. Sett ovnen på 200 °C. Mens den varmer opp, kjør alle ingrediensene til fyllet i en kjøkkenmaskin, og smak til med salt og pepper.

3. Ta ut formen og stek paibunnen i 10 min. Hell deretter i paifyllet og stek paien til fyllet har stivnet, det tar ca. 30 min. Dekk gjerne til med aluminiumsfolie hvis paien begynner å bli svidd på toppen.

4. Server paien lunken, gjerne sammen med noen skiver god skinke og en salat.


Velbekomme!


Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...