Ovnsstekte kyllinglår med poteter og grønnsaker
En enkel og sunn middag med smaker fra Provence.
Å ovnssteke kyllinglår på en seng av grønnsaker er en lettvint måte å lage middag på. Her har kyllingen fått en smak av Provence ved å bruke squash og paprika samt urteblandingen herbes de Provence, som utgjør mye av essensen i det smaksrike og solfylte provençalske kjøkkenet. Server gjerne aïoli til for ytterligere å understreke den provençalske følelsen. Bon appétit!
Vanskelighetsgrad: ★ ★ ★ ★
Antall personer: 4
1 løk, i ringer
½ middels stor squash, i skiver
1 rød paprika, i tynne strimler
6 poteter, skrelt, i skiver
2 ts herbes de Provence
1,5 dl tørr hvitvin
4 kyllinglår
30 g meierismør og salt
Aïoli:
1 hvitløksfedd, knust
1 eggeplomme, romtemperert
½ ts dijonsennep
1,5 dl olivenolje, romtemperert
Presset sitron og litt salt
SLIK GJØR DU:
- Ha hvitløk, eggeplomme og sennep i en kjøkkenmaskin, og kjør til alt er godt blandet.
- Tilsett olje dråpevis eller i en veldig tynn stråle mens maskinen går. Når omtrent halvparten av oljen er tilsatt og helt inkorporert med de øvrige ingrediensene, kan du begynne å helle i en litt tykkere stråle.
- Smak til med sitronsaft og salt. Hvis du ønsker en litt tynnere aïoli, kan du tilsette litt vann.
- Sett stekeovnen på 180 grader.
- Ha grønnsaker og poteter i en ildfast form. Strø over herbes de Provence. Hell over hvitvin, og legg kyllinglårene på toppen. Tilsett salt. Dekk med aluminiumsfolie, og la stå i ovnen i
20 minutter. - Ta av folien, fordel små smørklatter over grønnsakene og potetene, og la steke i ytterligere 30 minutter.
Server med aïoli og en grønn salat.