© iStock

Ovnsstekte kyllinglår med poteter og grønnsaker

En enkel og sunn middag med smaker fra Provence.

4. mai 2013 av Tone Victoria Midtgård

Å ovnssteke kyllinglår på en seng av grønnsaker er en lettvint måte å lage middag på. Her har kyllingen fått en smak av Provence ved å bruke squash og paprika samt urteblandingen herbes de Provence, som utgjør mye av essensen i det smaksrike og solfylte provençalske kjøkkenet. Server gjerne aïoli til for ytterligere å understreke den provençalske følelsen. Bon appétit!

Vanskelighetsgrad: ★ ★ ★ ★
Antall personer: 4

1 løk, i ringer
½  middels stor squash, i skiver
1 rød paprika, i tynne strimler
6 poteter, skrelt, i skiver
2 ts herbes de Provence
1,5 dl tørr hvitvin
4 kyllinglår
30 g meierismør og salt

Aïoli:
1 hvitløksfedd, knust
1 eggeplomme, romtemperert
½  ts dijonsennep
1,5 dl olivenolje, romtemperert
Presset sitron og litt salt

SLIK GJØR DU:
1. Ha hvitløk, eggeplomme og sennep i en kjøkkenmaskin, og kjør til alt er godt blandet.
2. Tilsett olje dråpevis eller i en veldig tynn stråle mens maskinen går. Når omtrent halvparten av oljen er tilsatt og helt inkorporert med de øvrige ingrediensene, kan du begynne å helle i en litt tykkere stråle.
3. Smak til med sitronsaft og salt. Hvis du ønsker en litt tynnere aïoli, kan du tilsette litt vann.
4. Sett stekeovnen på 180 grader.
5. Ha grønnsaker og poteter i en ildfast form. Strø over herbes de Provence. Hell over hvitvin, og legg kyllinglårene på toppen. Tilsett salt. Dekk med aluminiumsfolie, og la stå i ovnen i
20 minutter.
6. Ta av folien, fordel små smørklatter over grønnsakene og potetene, og la steke i ytterligere 30 minutter.
Server med aïoli og en grønn salat.

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...