Oppskrift på traktkantarellgnocchi med salvie og pecorino
Gnocchiene får smak av høstens traktkantareller i denne retten. Bruk gjerne grovbladet salvie i bukett, siden den som kjøpes i potte er veldig spinkel.
Rens soppen. Stek 150 g sopp i 1 ss smør i en varm stekepanne til all væsken er kokt inn. La soppen avkjøles, og finhakk den. Finriv osten.
Kok potetene møre i lettsaltet vann. La dem dampe av og avkjøles. Skrell potetene og riv dem fint på et rivjern eller press dem med en potetpresse. Bland potetene med den hakkede soppen, halvparten av osten, egg og ½ ts salt. Tilsett melet og arbeid deigen raskt sammen på en lett melet kjøkkenbenk.
Del deigen i 4 biter og form hver bit til en lang pølse, ca. 2 cm i diameter. Del hver pølse i små biter, ca. 2 cm brede.
Kok opp rikelig med lettsaltet vann i en kjele. Legg gnocchiene i det kokende vannet i omganger, og la dem koke i 2–3 min., til de flyter opp til overflaten. Ta dem opp med hullsleiv og legg dem på et stekebrett med oljet bakepapir.
Plukk og fres salviebladene i 3 ss olje i en stekepanne, til de blir sprø. Ta dem opp på kjøkkenpapir og strø over 1 klype flaksalt.
Fres 250 g sopp i 1 ss olje og 1 ss smør til de har fått fin farge. Krydre med ½ ts flaksalt og pepper.
Stek gnocchiene i 1 ss olje i en stekepanne til de har fått litt farge. Legg opp på et fat og strø over sopp og salvieblader. Dryss over resterende ost og server.