Oppskrift på en enkel one pot med pasta og pølser

Her får du Fru Timians oppskrift på one pot med pølser og pasta – hentet fra boken hennes "Fru Timians knallgode middager på 15, 30 og 60 minutter".

© Øystein Westlie

One pot med pølser og pasta

Unngå å slå av skjermen

Ingredienser

2 People

  • 400 g pølser (grove, kjøttrike pølser)
  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 200 g tomater
  • 2 vårløk
  • 250 g cherrytomater
  • 800 g hakkede, hermetiske tomater eller passata
  • 4 dl ferdig utblandet grønnsaksbuljong
  • 300 g spagetti
  • 1 ts oregano
  • 1 ts salt
  • kvernet pepper
  • 50 g spinat
  • 100 g ost (gjerne mix av parmesan og osterester)
  • 1 dl crème fraîche (kan utelates)

Slik gjør du

  1. Dersom det er skinn på pølsene, fjerner du det før du skjærer dem i mindre biter. Finhakk løk og hvitløk, del tomatene i mindre biter og skjær vårløken i ringer.
  1. Ha de hermetiske tomatene og grønnsaksbuljongen i kjelen og fordel resten over. Kok opp. Bland det sammen etter beste evne. Spagettien er jo fremdeles hard, så det er litt knotete å blande i starten. Legg over et lokk og la det små- koke i 15–17 min. Rør rundt innimellom slik at pastaen ikke blir liggende som en klump i midten. Det blir enklere å blande skikkelig etter hvert.
  1. Blir sausen for tørr underveis, tilsetter du litt mer vann.
  1. Eksakt hvor mye væske som kreves, avhenger både av hvorvid kjelen er og hvor tykke de hermetiske tomatene er i konsistensen. Riv osten og rør den inn helt på slutten. Noen ganger rører jeg inn crè me fraî che helt på slutten for å runde av sausen, andre ganger ikke. Så «feel free!

Tips fra Fru Timian: Når du koker pasta og ris rett i sausen, trenger den litt mer tid enn vanlig – men til g jeng jeld trekker den til seg all den gode smaken. Husk å bruke en stor gryte. Alternativt må du bryte spagettien i to.

© Øystein Westlie