Oppskrift på shepherds pie
Her får du oppskriften på en engelsk lettlaget klassiker som varmer godt i høstmørket.
Shepherds pie
Med ferdig potetgrateng blir denne shepherd’s pien klar på bare 25 min.
Tid: 15 min + 10 min i ovn
Porsjoner: 4:
400g kjøttdeig
1 + 1 gul løk
2 gulrøtter
1 boks hakkede tomater (400 g)
1 kjøttbuljongterning
800 g ferdig potetgrateng
1 dl revet ost
3 tomater
1 potte basilikum
olivenolje
salt
kvernet svart pepper
Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 250°. Skrell og hakk 1 løk. Skrell og riv gulrøtter. Stek løken med kjøttdeigen i ½ ss olje i en stor stekepanne i ca. 5 min. Krydre med 1 ts salt og 1 klype pepper. Tilsett gulrøtter, knuste tomater og buljongterninger. La det koke i 5 min.
2. Ta kjøttdeigblandingen over i en ildfast form. Krydre potetgratengen med ½ ts salt og 1 klype pepper. Fordel gratengen på kjøttdeigblandingen og dryss over ost. Stekes midt i ovnen i ca. 10 min.
3. Skjær tomatene i skiver. Skrell og hakk 1 løk. Bland tomater og løk i en bolle. Hell over 1 ss olje og krydre med en klype salt og ½ klype pepper. Dryss over litt basilikum. Server med tomatsalat.
Ca. 570 kcal per porsjon, 29 g fett, 28 g protein, 35 g karbohydrater
