Her får du oppskriften på Berit Nordstrands kjøttdeiggryte

Kjøttdeiggryte med gurkemeie og rømme

Kjøttdeiggryte
© Gyldendal

Oppskrift:

2 porsjoner

  • 300 g økologisk kjøttdeig (du kan bruke økologisk karbonadedeig av storfe eller kjøttdeig av lam)
  • 2 ss mild planteolje (unngå solsikke-, mais-og soyaolje)
  • 1 løk, hakket
  • 2 hvitløkfedd, finhakket
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ts malt koriander
  • ½ ts kanel
  • ½ ts malt kardemomme
  • ½ ts kajennepepper (juster mengden etter ønsket styrke)
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 dl rømme
  • salt og pepper
  • friske urter som koriander eller persille, hakket, til pynt

Slik gjør du:

  1. Varm litt olje i en stor stekepanne eller gryte over middels varme. Tilsett hakket løk og hvitløk, og stek til løken er myk og gyllen.
  2. Tilsett kjøttdeig i pannen og stek til den er brunet og smuldrete. Sørg for å hakke oppkjøttdeigen med stekespade mens den steker.
  3. Tilsett gurkemeie, spisskummen, koriander, kanel, kardemomme og kajennepepper i pannen. Rør krydderne inn i kjøttdeigen og la dem steke i et minutt eller to for å frigjøre smakene.
  4. Hell hermetiske tomater i pannen og rør om. La gryten koke opp, og reduser deretter varmen til lavt og la det småkoke i 15–20 minutter, eller til sausen tykner litt.
  5. Rør inn rømme i gryten og la den varmes opp, ikke la den koke. Smak til med salt og pepper etter eget ønske.
  6. Server kjøttdeiggryten i dype tallerkener. Pynt med friske urter som hakket koriander eller persille
oppskrift på kjøttdeiggryte
© Gyldendal