Her får du oppskriften på Berit Nordstrands kjøttdeiggryte
Kjøttdeiggryte med gurkemeie og rømme
Oppskrift:
2 porsjoner
- 300 g økologisk kjøttdeig (du kan bruke økologisk karbonadedeig av storfe eller kjøttdeig av lam)
- 2 ss mild planteolje (unngå solsikke-, mais-og soyaolje)
- 1 løk, hakket
- 2 hvitløkfedd, finhakket
- 1 ts gurkemeie
- 1 ts malt spisskummen
- 1 ts malt koriander
- ½ ts kanel
- ½ ts malt kardemomme
- ½ ts kajennepepper (juster mengden etter ønsket styrke)
- 1 boks hermetiske tomater
- 1 dl rømme
- salt og pepper
- friske urter som koriander eller persille, hakket, til pynt
Slik gjør du:
- Varm litt olje i en stor stekepanne eller gryte over middels varme. Tilsett hakket løk og hvitløk, og stek til løken er myk og gyllen.
- Tilsett kjøttdeig i pannen og stek til den er brunet og smuldrete. Sørg for å hakke oppkjøttdeigen med stekespade mens den steker.
- Tilsett gurkemeie, spisskummen, koriander, kanel, kardemomme og kajennepepper i pannen. Rør krydderne inn i kjøttdeigen og la dem steke i et minutt eller to for å frigjøre smakene.
- Hell hermetiske tomater i pannen og rør om. La gryten koke opp, og reduser deretter varmen til lavt og la det småkoke i 15–20 minutter, eller til sausen tykner litt.
- Rør inn rømme i gryten og la den varmes opp, ikke la den koke. Smak til med salt og pepper etter eget ønske.
- Server kjøttdeiggryten i dype tallerkener. Pynt med friske urter som hakket koriander eller persille