Oppskrift på pastarett med karrikrydret kyllingsaus

Deilig rett med masse proteiner fra både linser og kylling. Maiskornene tilfører sødme, som kler karrismaken veldig godt.

Pastarett med karrikrydret kyllingsaus
© Styling: Anna Wendt / Foto: Lisa Björner

Slik lager du pasta med karrikrydret kyllingssaus:

Tid: 20 min.

Til: 4-8 personer

  • 400 g pasta, gjerne fusilli
  • 300 g kyllingkjøttdeig
  • 1 stor løk
  • 2 ss rapsolje
  • 1 ss karri
  • 1 ts salt
  • 2 dl ukokte røde linser
  • 6 dl vann
  • 1 kyllingbuljongterning
  • 1 boks mais

Pynt:

  • hakket koriander

Tilbehør:

  • tabasco, sambal oelek eller annen hot sauce

Slik gjør du:

  1. Skrell løken og finhakk den. Stek kyllingkjøttdeig og løk i olje i ca. 5 min., og rør godt underveis. Smak til med karri og salt og stek i 1 min. til.
  2. Vend linsene ned i kjelen og hell over vannet. Tilsett buljongteringen og la sausen trekke under lokk i ca. 4 min. Rør underveis.
  3. Kok pastaen al dente i rikelig lettsaltet vann.
  4. Hell av vannet fra maiskornene og vend dem inn i sausen.
  5. Bland pasta og saus og server med et dyss hakket, frisk koriander og hot sauce.
Pastarett med karrikrydret kyllingsaus

Tips! Vil du kutte ned på kjøttet, så ha i mer linser.

© Styling: Anna Wendt / Foto: Lisa Björner