Oppskrift på pastarett med karrikrydret kyllingsaus
Deilig rett med masse proteiner fra både linser og kylling. Maiskornene tilfører sødme, som kler karrismaken veldig godt.
Slik lager du pasta med karrikrydret kyllingssaus:
Tid: 20 min.
Til: 4-8 personer
- 400 g pasta, gjerne fusilli
- 300 g kyllingkjøttdeig
- 1 stor løk
- 2 ss rapsolje
- 1 ss karri
- 1 ts salt
- 2 dl ukokte røde linser
- 6 dl vann
- 1 kyllingbuljongterning
- 1 boks mais
Pynt:
- hakket koriander
Tilbehør:
- tabasco, sambal oelek eller annen hot sauce
Slik gjør du:
- Skrell løken og finhakk den. Stek kyllingkjøttdeig og løk i olje i ca. 5 min., og rør godt underveis. Smak til med karri og salt og stek i 1 min. til.
- Vend linsene ned i kjelen og hell over vannet. Tilsett buljongteringen og la sausen trekke under lokk i ca. 4 min. Rør underveis.
- Kok pastaen al dente i rikelig lettsaltet vann.
- Hell av vannet fra maiskornene og vend dem inn i sausen.
- Bland pasta og saus og server med et dyss hakket, frisk koriander og hot sauce.