Tid: 30 min.
Antall porsjoner: 4
250 g + 250 g renset sopp, f.eks. kantarell
og sjampinjong
1 løk
2 ss + 1 ss smør
½ ts karri
1 dl tørr hvitvin
1 liter vann
1 ½ dl kremfløte
3 soppbuljongterninger
300 g potet
salt
kvernet svart pepper
Pynt:
½ potte timian
Tilbehør:
brød
Slik gjør du:
1. Rens 250 g sopp og skjær den i mindre biter. Rens og finhakk løk. Brun sopp og løk i 2 ss smør i en gryte. Tilsett karri, og stek videre i 1 min.
2. Tilsett hvitvin, og kok i 1 min. Tilsett vann, fløte og buljongterninger.
3. Skrell potetene, og skjær dem i skiver. Ha potetskivene i suppen, og la den koke i ca. 15 min. til potetene er møre. Blend suppen glatt med en stavmikser. Hvis den er for tykk, kan du spe med litt vann.
4. Rens resten av soppen, og skjær den i mindre biter. Brun den i 1 ss smør i en stekepanne. Smak til med salt og pepper.
5. Fordel suppen i skåler, og topp med stekt sopp og timian. Server suppen med brød.
Les også: 10 matvarer som aldri går ut på dato
