Nordafrikansk onepot pasta med kikerter
Lag hele middagen i en og samme gryte og send en varm takk til deg selv når oppvasken står for tur.
Slik lager du onepot pasta med kikerter:
Tid: 10 min. + koketid
Til: 4 personer
- 400 g pasta, gjerne penne
- 1 boks kikerter (480 g)
- 1 løk
- 2 hvitløkfedd
- 2 ss rapsolje
- 1 ss harissapasta
- 8 dl vann
- 2 kylling- eller grønnsakbuljongterninger
- 300 g frossen spinat
- ½ ts salt
- kvernet svart pepper
- ½ dl rosiner
- ½ dl cashew- eller peanøtter
Tilbehør:
- evt. ekstra harissapasta
Slik gjør du:
- Skrell løk og hvitløk og finhakk. Brun det i en stor panne i ca. 3 min., til løken er myk og blank. Rør inn harissa og la det steke med i ca. 1 min. Hell i vann og tilsett buljongterningene. Kok opp.
- Ha ukokt pasta i gryten og la den koke med i ca. dobbelt så lang tid som angitt på pakken. Rør i retten underveis, og tilsett mer vann om nødvendig.
- Skyll kikertene og hell av vannet i et dørslag. Bland inn kikerter og spinat i gryten når pastaen er nesten ferdig. La det koke med i ca. 3 min. Smak til med salt og pepper.
- Dryss rosiner og nøtter over pastaretten før servering.




