Nordafrikansk onepot pasta med kikerter

Lag hele middagen i en og samme gryte og send en varm takk til deg selv når oppvasken står for tur.

Pastarett i samme gryte
© Styling: Anna Wendt / Foto: Lisa Björner

Slik lager du onepot pasta med kikerter:

Tid: 10 min. + koketid

Til: 4 personer

  • 400 g pasta, gjerne penne
  • 1 boks kikerter (480 g)
  • 1 løk
  • 2 hvitløkfedd
  • 2 ss rapsolje
  • 1 ss harissapasta
  • 8 dl vann
  • 2 kylling- eller grønnsakbuljongterninger
  • 300 g frossen spinat
  • ½ ts salt
  • kvernet svart pepper
  • ½ dl rosiner
  • ½ dl cashew- eller peanøtter

Tilbehør:

  • evt. ekstra harissapasta

Slik gjør du:

  1. Skrell løk og hvitløk og finhakk. Brun det i en stor panne i ca. 3 min., til løken er myk og blank. Rør inn harissa og la det steke med i ca. 1 min. Hell i vann og tilsett buljongterningene. Kok opp.
  2. Ha ukokt pasta i gryten og la den koke med i ca. dobbelt så lang tid som angitt på pakken. Rør i retten underveis, og tilsett mer vann om nødvendig.
  3. Skyll kikertene og hell av vannet i et dørslag. Bland inn kikerter og spinat i gryten når pastaen er nesten ferdig. La det koke med i ca. 3 min. Smak til med salt og pepper.
  4. Dryss rosiner og nøtter over pastaretten før servering.

Tips! Rosiner og nøtter gir sødme og krønsj

© Styling: Anna Wendt / Foto: Lisa Björner