© Getty Images

12 matblogger vi elsker

Alt fra sunn og god hverdagsmat til deilige bakverk – sjekk ut disse digge og inspirerende matbloggene.

22. februar 2019 av Martine Haug Nysether og Marthe Reienes

Bloggene er listet opp i tilfeldig rekkefølge.


Fru Timian

– Her finner du deilig, god og enkel hverdagsmat for hele familien. Middagsplanleggingen blir til en lek når du benytter deg av Fru Timans populære ukemenyer. I tillegg til hverdagsmaten finner du deilig gjærbakst, kaker og fristende desserter! Fru Timian har gitt ut hele 9 kokebøker og reiser rundt i landet og er også en engasjert foredragsholder.

Oppskrift: Eltefritt brød med kun 3 ingredienser

Blogg: www.frutimian.no

 

Unes Mat

– Dette er bloggen for deg som ikke spiser gluten og melkeprodukter. Enten du er allergisk, intolerant eller bare vil prøve noe nytt – bør du ta turen innom denne matbloggen. Her får du også tips en litt grønnere hverdag!

Blogg: www.unesmat.blogg.no


Linda Stuhaug

– Er du opptatt av god og sunn mat, vil du elske bloggen til Linda Marie. Hun inspirerer med fantastiske oppskrifter til både frokost, lunsj, middag og mellommåltider. Du finner også deilige drikker og sukkerfrie alternativer til bakst, kaker, dessert og snacks. 

Blogg: www.lindastuhaug.no


Det søte liv

– Skal du bake kake, så finner du garantert oppskriften i Kristines enorme oppskriftsbase. Hun har bakt og samlet kakeoppskrifter hele livet, og i skrivende stund har den populære kakebloggeren hele 3590 oppskrifter på bloggen. Alle er testet ut, bakt og smakt av henne selv! 

Oppskrift: Prøv Det søte liv sin populære oppskrift på Verdens beste (Kvæfjordkake)

Blogg: www.detsoteliv.no


Lyngstad ernæring

– Ernæringsfysiolog Julianne Lyngstad har lenge skrevet om FODMAP-dietten på bloggen sin samt gitt ut to kokebøker. Dette er et kosthold for personer som sliter med den nye folkesykdommen irritabel tarm, som trolig rundt én million nordmenn gjør. Her finner du mange magevennlige oppskrifter til både frokost, lunsj, middag og kvelds – perfekt for deg som har en sensitiv mage. 

Oppskrift: Magevennlige vafler du kan spise hver dag

Blogg: www.lyngstadernæring.no


Trines matblogg

– Klassiske oppskrifter med vri, lette å lage, stor oppskriftsbase, lekre bilder, det er en grunn til at Trines blogg er en blogg vi (og mange andre) stadig vender tilbake til. I tillegg til å drive Norges største matblogg, har Trine, som egentlig er jurist, gitt ut to kokebøker.

Blogg: www.trinesmatblogg.no


Alt godt

– Gunda Djupvik har fokus på enkel, god og billig mat, alt skrevet på vakker, levende nynorsk og illustrert med fine bilder. Gunda har også gitt ut tre kokebøker, og tilbyr kurs for venninnegjenger, venner og kollegaer.

Blogg: www.altgodt.no


Helles Kitchen

– Helle er en kunnskapsrik og trendbevisst hobbykokk som alltid gir deg de gode triksene som gir maten og drikken en spennende vri. Her finner du oppskriftene du skal bruke når du skal imponere noen.

Blogg: www.helleskitchen.org


Julies matblogg

– Julies store passion er mat. I tillegg til å blogge driver hun sitt eget cateringfirma, hun har gitt ut to kokebøker og har sin egen nettbutikk. Julie ønsker å inspirere folk til å spise mer grønnsaker og mindre kjøtt. På bloggen finner du derfor mange grønne (men langt fra kjedelige) retter, og de fleste oppskriftene er uten gluten, melk og raffinert sukker.

Blogg: www.juliesmatblogg.no


Mat på bordet

– Bloggen som startet som et personlig hobbyprosjekt har utviklet seg til å bli en heltidsjobb for dyktige Ina-Janine. Er du glad i lekre bilder, god mat, fint design er dette bloggen for deg! Du kan også finne Ina-Janines deilige oppskrifter i hennes to kokebøker.

Blogg: www.matpaabordet.no


Enestående mat

– Noen ganger trenger man bare oppskrift til én, og det tar Anne Cathrine hensyn til i bloggen Enestående Mat. Her finner du klassiske oppskrifter på god mat til hverdags og fest, alle beregnet til en som lager mat til seg selv og er lei av frossenpizza.

Blogg: www.enestaaendemat.no


Matvrakbloggen

– Ikke den bloggen som blir hyppigst oppdatert, men oppskriftene som er der er gode og enkle og overkommelige. Pluss for morsomme tekster av en blogger som byr på seg selv og sitt eget familieliv.

Oppskrift: Sukkerfri sjokoladekuler – med kun to ingredienser

Blogg: www.matvrakbloggen.no

Seneste

Kanskje er du også interessert i...