© Getty Images

12 matblogger og instagramprofiler vi elsker

Alt fra sunn og god hverdagsmat til deilige bakverk – sjekk ut disse digge og inspirerende matbloggene og instagramprofilene.

29. januar 2021 av Martine Haug Nysether og Marthe Reienes og Maria Magnus

Fru Timian

– Her finner du deilig, god og enkel hverdagsmat for hele familien. Middagsplanleggingen blir til en lek når du benytter deg av Fru Timans populære ukemenyer. I tillegg til hverdagsmaten finner du deilig gjærbakst, kaker og fristende desserter! Fru Timian har gitt ut hele 10 kokebøker og reiser rundt i landet og er også en engasjert foredragsholder.

Oppskrift: Eltefritt brød med kun 3 ingredienser

Blogg: www.frutimian.no

Linda Stuhaug

– Er du opptatt av god og sunn mat, vil du elske bloggen til Linda Marie eller en av hennes to kokebøker. Hun inspirerer med fantastiske oppskrifter til både frokost, lunsj, middag og mellommåltider. Du finner også deilige drikker og sukkerfrie alternativer til bakst, kaker, dessert og snacks.

Blogg: www.lindastuhaug.no

Det søte liv

– Skal du bake kake, så finner du garantert oppskriften i Kristines enorme oppskriftsbase. Hun har bakt og samlet kakeoppskrifter hele livet, og i skrivende stund har den populære kakebloggeren hele 4344 oppskrifter på bloggen. Alle er testet ut, bakt og smakt av henne selv! Hun har også gitt ut tre kokebøker. 

Oppskrift: Prøv Det søte liv sin populære oppskrift på Verdens beste (Kvæfjordkake)

Blogg: www.detsoteliv.no

Trines matblogg

– Klassiske oppskrifter med vri, lette å lage, stor oppskriftsbase, lekre bilder, det er en grunn til at Trines blogg er en blogg vi (og mange andre) stadig vender tilbake til. I tillegg til å drive Norges største matblogg, har Trine, som egentlig er jurist, gitt ut fire kokebøker.

Blogg: www.trinesmatblogg.no

Helles Kitchen

– Helle er en kunnskapsrik og trendbevisst hobbykokk som alltid gir deg de gode triksene som gir maten og drikken en spennende vri. Her finner du oppskriftene du skal bruke når du skal imponere noen.

Blogg: www.helleskitchen.org

North Wild Kitchen 

- Amerikanske Nevada Berg startet en blogg om norsk mat, matkultur og tradisjoner. På denne måten kunne hun kombinere sine interesser for mat, foto og tekst. Bloggen hennes ble på kort tid en suksess. Bli inspirert av amerikaneren og nyt tradisjonell mat med en liten vri. 

Blogg: www.northwildkitchen.com

EmilieVoe

– Emilie har mange baller i luften med egen nettside hvor hun selger matplaner, en instagram spekket av inspirasjon, egen bok og serie på Matkanalen. Emilie har studert ernæring og har et ønske om å inspirere andre til å spise mat som både du og kroppen din har lyst på!  Derfor er Emilies kostholdsfilosofi: Vi må velge mat som er bra for både kroppen, jorda og sjela. 

Nettside: www.emilievoe.no

Julies matblogg

– Julies store passion er mat. Hun drev bloggen Julies matblogg i 10 år, men valgte i 2019 å legge ned bloggen. Men heldigvis er bloggen fremdeles tilgjengelig for gode oppskrifter. Julie deler også litt oppskrifter på hennes instagram. Julie ønsket å inspirere folk til å spise mer grønnsaker og mindre kjøtt. På bloggen finner du derfor mange grønne (men langt fra kjedelige) retter, og de fleste oppskriftene er uten gluten, melk og raffinert sukker.

Blogg: www.juliesmatblogg.no

Mat på bordet

– Bloggen som startet som et personlig hobbyprosjekt har utviklet seg til å bli en heltidsjobb for dyktige Ina-Janine. Er du glad i lekre bilder, god mat, fint design er dette bloggen for deg! Du kan også finne Ina-Janines deilige oppskrifter i hennes tre kokebøker.

Blogg: www.matpaabordet.no

Enestående mat

– Noen ganger trenger man bare oppskrift til én, og det tar Anne Cathrine hensyn til i bloggen Enestående Mat. Her finner du klassiske oppskrifter på god mat til hverdags og fest, alle beregnet til en som lager mat til seg selv og er lei av frossenpizza. Matoppskriftene er basert på å mette 4 personer/porsjoner, men oppskriftene hun legger ut er justert ned til 1 porsjon (med unntak av kaker, brød osv.). 

Blogg: www.enestaaendemat.no

Eatmoreplants.no

- Jenny ønsker å gjøre det lett og fristende å spise flere planter. Hun oppmuntrer til å spise så lite så mulig av bearbeidet mat og unngå unødvendige oljer og raffinert sukker. 

Blogg: www.eatmoreplants.no

Spoon 

- Silje ønsket å lage en blogg om enkel, smakfull og ujålete mat. Det hele startet som en hobby og et ønske om å lagre oppskriftene digitalt - da var det noen som tipset om at hun burde lage en blogg. Nå inspirerer hun mange hver dag til å lage velsmakende retter - til både hverdag og fest. 

Blogg: www.spoon.no

Bloggene er listet opp i tilfeldig rekkefølge.

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...