© Inger Mari Greni

Langtidsstekt lammeskank

En perfekt måte å lage selskapsmat på! Plasser kjøttet på en seng av grønnsaker og tørkede frukter i ovnen, og lag resten av maten mens lammet steker.

24. februar 2019 av Tara

Måltid for 4 personer

Ingredienser

4 stk. lammeskanker

3 gren rosmarin

2 ss. smør

2 ss. olivenolje, vanlig

2 stk. pastinakk, rå

2 stk. gulrot, rå

2 stk. eple

12 stk. aprikos, tørket

8 stk. dadler, uten stein

4 dl portvin, hvit


Saus

4 dl granateplejuice

10 stk. sjalottløk, rå

1 dl portvin, hvit


Til å gni inn kjøttet med

7 fedd hvitløk

1 håndfull rosmarin

3 ts. havsalt

2 ts. pepper, kvernet

2 ss. balsamico

3 ss. lønnesirup

2 stk. fiken, tørket

Slik gjør du det

1. Sett stekeovnen på 250 °C. Varm en stor, vid panne. Gni 4 lammeskanker grundig inn med rosmarinblandingen.

2. Brun smøret i den varme pannen og stek kjøttet fort på alle sider.

3. Ha olivenolje i bunnen av en ildfast form. Skjær pastinakk og gulrot i fire på langs. Kjern ut eplene og skjær i båter.

4. Fordel pastinakk, gulrot, eplebåter, tørkede frukter og rosmarinkvister utover formen og hell over portvin. Rød portvin kan også brukes.

5. Legg skankene oppå, og sett formen på nederste rille. Etter 10 min. senkes temperaturen til 140 °C. La kjøttet stå i 5–7 timer.

6. Hell over sky fra formen med jevne mellomrom, og skru eventuelt ned litt på varmen den siste timen for å unngå at det tørker inn.


Saus

1. Ha alle ingrediensene i en kjele, rør godt og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke til væsken er redusert til det halve.

2. Mos fikenbitene. Smak til med sausen med nykvernet pepper.

Seneste

Kanskje er du også interessert i...