Oppskrift på sticky kyllingklubber med granateple og søtpotet

Den asiatiske marinaden er prikken over i-en!

Sticky kyllingklubber
© Helén Pe

Slik lager du sticky kyllingklubber med granateple og søtpotet:

Tid: 20 min. + 35 min. i ovnen
Antall porsjoner: 4

  • 900 g ferske kyllingklubber
  • 500 g søtpotet
  • 1 ts flaksalt
  • 1 + 1 ss olje

Marinade:

  • 1 dl lys soyasaus
  • ½ dl hoisinsaus
  • ½ dl flytende honning
  • 2 ss granateplesirup
  • 2 ss risvineddik
  • 1 ts salt
  • 2 krm kvernet svart pepper
  • 2 ss olivenolje

Tilbehør:

  • 1 dl granateplekjerner
  • 2 dl gresk yoghurt eller tzatziki
  • 70 g mangoldskudd eller babyspinat

Slik gjør du:

  1. Marinade: Rør sammen alle ingrediensene. Vend kyllingklubbene i marinaden, og la dem marinere i kjøleskapet i ca. 1 time, men g jerne lenger.
  2. Sett ovnen på 180 °C varmluft. Fordel kyllingklubbene på et stekebrett dekket med bakepapir og ringle 1 ss olje over. Bak dem midt i ovnen til de er gjennomstekte, ca. 35 min
  3. Ha marinaden over i en kjele. La den koke til en klebrig konsistens, ca. 5 min.
  4. Skrell og del søtpotet i båter. Vend dem i 1 ss olje og legg dem på et stekebrett dekket med bakepapir, og stek samtidig med kyllingen, ca. 20 min.
  5. Legg kyllingen på et fat og ringle over marinaden. Fordel granateplekjerner og flaksalt over. Server med søtpotet, yoghurt og mangoldskudd eller babyspinat.
© Helén Pe