Oppskrift på sticky kyllingklubber med granateple og søtpotet
Den asiatiske marinaden er prikken over i-en!
Slik lager du sticky kyllingklubber med granateple og søtpotet:
Tid: 20 min. + 35 min. i ovnen
Antall porsjoner: 4
- 900 g ferske kyllingklubber
- 500 g søtpotet
- 1 ts flaksalt
- 1 + 1 ss olje
Marinade:
- 1 dl lys soyasaus
- ½ dl hoisinsaus
- ½ dl flytende honning
- 2 ss granateplesirup
- 2 ss risvineddik
- 1 ts salt
- 2 krm kvernet svart pepper
- 2 ss olivenolje
Tilbehør:
- 1 dl granateplekjerner
- 2 dl gresk yoghurt eller tzatziki
- 70 g mangoldskudd eller babyspinat
Slik gjør du:
- Marinade: Rør sammen alle ingrediensene. Vend kyllingklubbene i marinaden, og la dem marinere i kjøleskapet i ca. 1 time, men g jerne lenger.
- Sett ovnen på 180 °C varmluft. Fordel kyllingklubbene på et stekebrett dekket med bakepapir og ringle 1 ss olje over. Bak dem midt i ovnen til de er gjennomstekte, ca. 35 min
- Ha marinaden over i en kjele. La den koke til en klebrig konsistens, ca. 5 min.
- Skrell og del søtpotet i båter. Vend dem i 1 ss olje og legg dem på et stekebrett dekket med bakepapir, og stek samtidig med kyllingen, ca. 20 min.
- Legg kyllingen på et fat og ringle over marinaden. Fordel granateplekjerner og flaksalt over. Server med søtpotet, yoghurt og mangoldskudd eller babyspinat.