Ingredienser:
For 4 personer.
1 stk Løk, gul/rød, norsk, rå
1 knivs. Pepper, kvernet
1 knivs. Salt, bordsalt
1 stk Grønnsaksbuljong
1 L Vann
2 ss. Olivenolje, vanlig
2 Gren Brokkoli med stilk
1 stk. Hvitløk, rå
Topping:
1 knivs. Pepper, kvernet
1 knivs. Salt, bordsalt
2 ss. Olivenolje, vanlig
1/4 stk Sitron, saft
1/2 stk Brokkoli med stilk
150 g Halloumi, gresk ost
Slik lager du kremet brokkolisuppe:
1. Skrell og finhakk løk og hvitløk. Skjær brokkolien i buketter, og stilken i skiver.
2. Varm opp olivenoljen i en kasserolle og stek løk, hvitløk og brokkoli i noen minutter. Ha i vann og smul nedi buljongterningen. La alt småkoke i ca. 10 min.
3. Lag i mellomtiden ferdig toppingen ved å dele brokkoli i små buketter. Ha dem i en bolle og press nedi sitronsaft, og tilsett olje, salt og pepper. Bland godt.
4. Skjær halloumi i terninger. Varm opp en stekepanne med olje og stek osten på alle sider i noen minutter.
5. Miks suppen glatt med en stavmikser og smak til med salt og pepper. Hell suppen i boller og topp med stekt halloumi og små brokkolibuketter.
Velbekomme!