brokkolisuppe
© Malte Danielsson

Kremet brokkolisuppe

En enkel oppskrift på en deilig, kremet brokkolisuppe. Perfekt for deg som vil ned i vekt!

10. mars 2019 av Ulrika Davidsson

Ingredienser:

For 4 personer.


1 stk Løk, gul/rød, norsk, rå

1 knivs. Pepper, kvernet

1 knivs. Salt, bordsalt

1 stk Grønnsaksbuljong

1 L Vann

2 ss. Olivenolje, vanlig

2 Gren Brokkoli med stilk

1 stk. Hvitløk, rå


Topping:

1 knivs. Pepper, kvernet

1 knivs. Salt, bordsalt

2 ss. Olivenolje, vanlig

1/4 stk Sitron, saft

1/2 stk Brokkoli med stilk

150 g Halloumi, gresk ost


Slik lager du kremet brokkolisuppe:

1. Skrell og finhakk løk og hvitløk. Skjær brokkolien i buketter, og stilken i skiver.

2. Varm opp olivenoljen i en kasserolle og stek løk, hvitløk og brokkoli i noen minutter. Ha i vann og smul nedi buljongterningen. La alt småkoke i ca. 10 min.

3. Lag i mellomtiden ferdig toppingen ved å dele brokkoli i små buketter. Ha dem i en bolle og press nedi sitronsaft, og tilsett olje, salt og pepper. Bland godt.

4. Skjær halloumi i terninger. Varm opp en stekepanne med olje og stek osten på alle sider i noen minutter.

5. Miks suppen glatt med en stavmikser og smak til med salt og pepper. Hell suppen i boller og topp med stekt halloumi og små brokkolibuketter.


Velbekomme!

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...