blomkålsuppe uten melk
© Getty Images

Melkefri blomkålsuppe

Denne blomkålsuppen har bare 200 kalorier per porsjon. En sunn og næringsrik middag.

8. mars 2019 av Ulrika Davidsson

Ingredienser for 4 personer

  • 1/2 stk. løk
  • 2 ss. pesto
  • 1 knivs. pepper
  • 1 knivs. salt
  • 1/2 stk. grønnsaksbuljong
  • 5 dl vann
  • 1 ts. olivenolje
  • 1 stk. blomkål
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 ss. dill


Slik lager du blomkålsuppe uten melk

1. Rens og hakk løk og hvitløk. Skjær blomkålen i buketter.

2. Ha olivenolje i en kasserolle og stek løk, hvitløk og blomkål i noen minutter.

3. Hell over vann og smul nedi buljongterningen. La koke i 10 min.

4. Miks suppen glatt med en stavmikser. Spe med mer vann hvis det behøves. Smak til med salt og pepper.

5. Fordel en porsjon i en suppebolle, og spar den andre porsjonen i en boks i kjøleskapet. Server med en klatt pesto og litt hakket dill på toppen.

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...