Ingredienser for 4 personer
- 1/2 stk. løk
- 2 ss. pesto
- 1 knivs. pepper
- 1 knivs. salt
- 1/2 stk. grønnsaksbuljong
- 5 dl vann
- 1 ts. olivenolje
- 1 stk. blomkål
- 1 fedd hvitløk
- 2 ss. dill
Slik lager du blomkålsuppe uten melk
1. Rens og hakk løk og hvitløk. Skjær blomkålen i buketter.
2. Ha olivenolje i en kasserolle og stek løk, hvitløk og blomkål i noen minutter.
3. Hell over vann og smul nedi buljongterningen. La koke i 10 min.
4. Miks suppen glatt med en stavmikser. Spe med mer vann hvis det behøves. Smak til med salt og pepper.
5. Fordel en porsjon i en suppebolle, og spar den andre porsjonen i en boks i kjøleskapet. Server med en klatt pesto og litt hakket dill på toppen.