© Getty Images

Melkefri blomkålsuppe

Denne blomkålsuppen har bare 200 kalorier per porsjon. En sunn og næringsrik middag.

8. mars 2019 av Ulrika Davidsson

Ingredienser for 4 personer

1/2 stk. løk

2 ss. pesto

1 knivs. pepper

1 knivs. salt

1/2 stk. grønnsaksbuljong

5 dl vann

1 ts. olivenolje

1 stk. blomkål

1 fedd hvitløk

2 ss. dill


Slik lager du blomkålsuppe uten melk

1. Rens og hakk løk og hvitløk. Skjær blomkålen i buketter.

2. Ha olivenolje i en kasserolle og stek løk, hvitløk og blomkål i noen minutter.

3. Hell over vann og smul nedi buljongterningen. La koke i 10 min.

4. Miks suppen glatt med en stavmikser. Spe med mer vann hvis det behøves. Smak til med salt og pepper.

5. Fordel en porsjon i en suppebolle, og spar den andre porsjonen i en boks i kjøleskapet. Server med en klatt pesto og litt hakket dill på toppen.

Seneste

Kanskje er du også interessert i...