Restemat, rotfrukter
© Christin Eide

Kast mindre mat: Chips av skall og skrell fra rotgrønnsaker

Etter 14 år i avfallsbransjen brenner Mette Nygård Havre for å få folk til å kaste mindre mat. Her får du Mettes oppskrift på chips av skall og skrell fra rotgrønnsaker.

20. februar 2020 av Bjørnhild Fjeld

Chips av skall og skrell fra rotgrønnsaker

Skrell av alle rotgrønnsaker kan brukes til å lage deilig chips. Husk bare å skrubbe grønnsakene godt før du skreller dem.

Vi tok vare på skallet fra poteter og gulrøtter og bladene fra blomkål.

Potetskall og gulrotskall kan fint stekes sammen, men bladene fra blomkål, grønnkål og andre grønne grønnsaker bør stekes for seg. Rett og slett fordi de ikke tåler så høy temperatur.

Slik gjør du:

Legg potetskall og gulrotskall på et stekebrett. Hell litt rapsolje over og dryss på salt og pepper. Sett brettet inn i ovnen ved 130 °C og stek til alt er gyllent og sprøtt. Dette kan variere litt fra ovn til ovn, men tar ca. 20–25 minutter. Husk å vende på skallet underveis.

Ha litt rapsolje over blomkålbladene og dryss over salt og pepper. De ble satt inn i ovnen ved 110 °C og må også stå til de er blitt gylne og sprø.

Chips av skall og skrell serveres som en liten forrett eller som tilbehør til middagen. 

Les også: Vegetar-kokebok fra søstrene Engelstad

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...