Denne suppen er perfekt lunsjmat

Den metter godt takket være pølse og mange grønnsaker. Velg en sterkere eller mildere pølse avhengig av hva du foretrekker.

Tomat-og paprikasuppe med pølse
© Styling: Elisabeth Johansson / Foto: Lisa Björner

Tomat-og paprikasuppe med pølse

Tid: 15 min.

Antall porsjoner: 4

  • 200g pølse, for eksempel chorizo
  • ½ porsjon tomat- og paprikagryte, se oppskrift
  • 7 ½ dl vann
  • 2 kyllingbuljongterninger
  • 1 boks mais (180 g)

Krem

  • 1 ½ dl crème-fraîche
  • ½ potte oregano
  • 2 dl revet ost, for eksempel cheddar
  • 1 klype salt
  • 1 klype kvernet svart pepper

Tilbehør

  • brød

Slik gjør du:

  1. Skjær pølsen i skiver. Stekes i en gryte til de har fått fin farge. Hell over tomat- og paprikagryten og vann. Smuldre buljongterningene. La det koke uten lokk i ca. 5 min.
  2. Krem: Hakk oreganoen og bland den inn i crème-fraîchen sammen med osten. Krydre med salt og pepper.
  3. La maisen renne av og bland den inn i suppen. Server suppen med ostekrem og brød.