Her får du en smakfull suppe fylt med sunne ingredienser
Mungbønner har en søt og ganske mild smak. Her blandes de med grønne erter til en kremete og god suppe. Mungbønner er enkle å spire.
Tid: 15 min. + 8 timer bløtlegging + 40 min. koking
Antall personer: 4–6
2 dl tørkede mungbønner
1 ½ liter vann
3 grønnsaksbuljongterninger
2 løk
2 ss smør
4 dl frosne grønne erter
5 stilker merian eller timian
1 ts salt
Tilbehør:
2 sjalottløk
4–6 ss crème fraîche
bønnespirer
saltristede gresskarkjerner eller solsikkekjerner (ristet i en tørr stekepanne med litt salt)
olivenolje
flaksalt
kvernet svart pepper
Slik gjør du:
1. Legg mungbønnene i bløt i kaldt vann i 8 timer.
2. Hell fra vannet og ha bønnene i en kjele. Tilsett 1 1/2 liter vann og buljongterninger. Kok opp og la det putre under lokk i ca. 40 min. Rør om av og til.
3. Skrell og grovhakk løken. Stek den myk i smør i en stekepanne på middels varme.
4. Rør løk, erter og merian eller timian inn i suppen. Kok opp og krydre med salt. Blend suppen med en stavmikser.
5. Tilbehør: Rens og strimle sjalottløken. Fordel suppen i dype tallerkener og topp med 1 ss crème fraîche. Dryss sjalottløk, bønnespirer og gresskarkjerner over. Ringle litt olje over og krydre med flaksalt og pepper.
Les også: 9 smakfulle, sunne og enkle supper