Tid: 15 min. + 8 timer bløtlegging +
40 min. koking
Antall personer: 4–6
2 dl tørkede mungbønner
1 ½ liter vann
3 grønnsaksbuljongterninger
2 løk
2 ss smør
4 dl frosne grønne erter
5 stilker merian eller timian
1 ts salt
Tilbehør:
2 sjalottløk
4–6 ss crème fraîche
bønnespirer
saltristede gresskarkjerner eller
solsikkekjerner (ristet i en tørr stekepanne med litt salt)
olivenolje
flaksalt
kvernet svart pepper
Slik gjør du:
1. Legg mungbønnene i bløt i kaldt vann i 8 timer.
2. Hell fra vannet og ha bønnene i en kjele. Tilsett 1 1/2 liter vann og buljongterninger. Kok opp og la det putre under lokk i ca. 40 min. Rør om av og til.
3. Skrell og grovhakk løken. Stek den myk i smør i en stekepanne på middels varme.
4. Rør løk, erter og merian eller timian inn i suppen. Kok opp og krydre med salt. Blend suppen med en stavmikser.
5. Tilbehør: Rens og strimle sjalottløken. Fordel suppen i dype tallerkener og topp med 1 ss crème fraîche. Dryss sjalottløk, bønnespirer og gresskarkjerner over. Ringle litt olje over og krydre med flaksalt og pepper.
Les også: 9 smakfulle, sunne og enkle supper
