fiskesuppe oppskrift
© Helén Pe

Dette er den perfekte suppen å servere på en kald vinterdag

Hvitløken får en mild, fin smak når den bakes i ovnen.

16. januar 2023 av Petra Lindstra

Tid: 40 min.
Antall porsjoner:

500 g fiskefilet, f.eks. laks og torsk
400 g fast potet
300 g gulrøtter
200 g sellerirot
1 løk
1 ss smør
½ dl tomatpuré
½ g safran
1 boks hakkede tomater (400 g)
1 liter vann
2 dl kremfløte
3 fiskebuljongterninger
1 appelsin
½ potte dill, finhakket
½ ts salt
1 krm kvernet svart pepper 

Aïoli:
1 hel hvitløk (med skall)
1 eggeplomme
1 ss presset sitronsaft
2 dl rapsolje
½ ts salt
1 krm kvernet svart pepper 

Tilbehør:
brød

TIPS: Dårlig tid? Ta en snarvei med aïolien ved å røre et presset hvitløkfedd ut i majones.

Slik gjør du: 

1. Aïoli: Sett ovnen på 225 °C. Legg den hele hvitløken med skall i en ildfast form. Bak midt i ovnen til den har blitt myk, ca. 15 min. Ta den ut og la den avkjøles. 

2. Skrell og mos halvparten av hvitløken med eggeplomme og sitronsaft. Tilsett oljen, litt om gangen, og pisk det sammen til en tykk krem. Krydre med salt og pepper. Spar resten av hvitløken til suppen. 

3. Skrell og skjær potet, gulrot, sellerirot og løk i små terninger. Fres grønnsakene i 1 ss smør i en gryte i ca. 2 min. Skrell, mos og rør inn hvitløken. Tilsett tomatpuré, safran, hakkede tomater, vann, fløte og buljongterninger. La suppen koke under lokk i ca. 30 min. 

4. Skyll appelsinen, riv skallet og press ut 3 ss saft. Ha dette i suppen. Tilsett fisken og kok i ca. 3 min. Tilsett dill og smak til med salt og pepper. 

5. Server suppen med aïoli og brød.

Les også: 8 grunner til at du skal drikke ingefær-te

fiskesuppe med aioli
© Helén Pe

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...