Oppskrift på helstekt lammelår med lammesaus
Kulinarisk Akademi gir deg påskeoppskrift på helstekt lammelår med deilig lammesaus.
Oppskrift på helstekt lammelår
Oppskrift:
1 lammelår uten nøkkelbein.
5 stilker timian
1 hel hvitløk
6 ss smør
Nøytral olje
Salt og pepper
Rotgrønnsaker etter ønske (f.eks gulrot, sellerirot, persillerot, kålrot, jordskokk, potet, løk, hvitløk)
Slik gjør du:
Gni kjøttet inn i olje og krydre med salt og pepper. Legg låret i en stor ildfastform med rotgrønnsakene i grove terninger.
Sett lammelåret i ovnen på 200 grader og stek det i cirka 30 minutter til du har fått fin stekefarge på låret. Stek smør og timiankvister i en panne. Legg dette oppå kjøttet sammen med den hele hvitløken og sett det tilbake i ovnen på 130 grader. Stekeprosessen tar ca 2,5-3 timer og kjernetemperaturen skal være 56 grader. La kjøttet hvile 15 minutter før det skjæres i skiver.

Oppskrift på lammesaus:
Lammesaus:
1 stk sjalottløk kuttet i terninger
1 fedd hvitløk grovhakket
1 ss smør
1 dl rødvin
1 ss rødvinseddik
1 pk innkokt lammekraft (Jacobs utvalgte) 3 dl
3 stk timiankvister
Salt og pepper
Ha smør, sjalottløk og hvitløk i en kjele. Dette freses godt sammen på medium varme til det blir gyllenbrunt. Tilsett rødvin og rødvinseddik, kok dette så inn til det gjenstår ca 2 ss. Hell på lammekraften og timiankvister. Kok så opp og la dette koke på lav varme i 5 minutter. Sausen siles så over i en ny kjele og smakes til med salt og pepper.
Oppskriftene er levert av Kulinarisk Akademi.
