© tara.no

Fedons greske favorittretter

Sunt er bra, men like viktig er det å ha det hyggelig rundt bordet, mener Fedon Lindberg. Få tre av hans beste greske oppskrifter.

15. april 2013 av Cecilie Espensen

- Den greske delen av meg handler om mer enn bare maten, den handler også om relasjoner. De to tingene henger uløselig knyttet sammen når det kommer til den greske kulturen, forteller Fedon Lindberg.

Se Fedons autentiske, greske oppskrifter under!

Selv om lege og indremedisiner Fedon Lindberg har bodd nesten halve livet sitt i det kalde nord, har han ikke gitt slipp på den greske kulturen han har vokst opp med:

- Det greske måltidet har opp gjennom tidene alltid fungert som et knutepunkt for å pleie de nære relasjonene, både når det gjelder familie og venner. Og i dag ser vi at det har reddet mange familier gjennom den økonomiske krisen som har preget grekernes hverdag gjennom de siste årene.

Selv vokste han opp i en stor husholdning med fem søsken, mor, far og besteforeldre under samme tak, som spiste sammen. Og med så mye mat som ble laget til den store familien, var det ikke unaturlig at Fedon fant veien til kjøkkenet og fattet en interesse for matlaging.

 

 

© tara.no

Fylte vinblader med egg- og sitronsaus

Lag tradisjonelle dolmádes som Fedon Lindbergs greske bestemor.

 

 

© tara.no

Pannestekt fetaost med syltet grønn chilipepper

Fetaost med deilig, sprø stekeskorpe er en gresk klassiker - her servet av Fedon Lindberg.

 

 

© tara.no

Fedons autentiske moussaka

Lag heller god moussaka hjemme, enn å spise en dårlig variant på restaurant, oppfordrer Fedon Lindberg.

 

Tekst og foto: "Helt gresk"/Cappelen Damm

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...