Risotto med kylling
© Ulrika Pousette

Enkel risotto med kylling

Gjenskap italienske ferieminner hjemme på ditt eget kjøkken.

8. mars 2019 av Cecilia Lundin

Ingredienser:

For 4 personer


600 g Kylling, filet

1 knivs. Salt, bordsalt

1/2 Hvitvinseddik

1 Dæsj Rapsolje

100 g Philadelphia light

1 Bunt Vårløk, rå 

250 g Sopp. sjampinjong, norsk, rå

3 dl Arborioris

1 stk Hønsebuljong

1 knivs. Pepper, kvernet


Slik gjør du:

1. Rens kyllingfiletene, og skjær dem i store biter. Kok opp 1 liter vann sammen med buljongterningen. Tilsett risen, og la den koke uten lokk i ca. 20 min. Rør om jevnlig.

2. Rens soppen og del den i 4. Rens og strimle vårløken, spar litt til pynt.

3. Stek kyllingen ved middels varme i 1 ss olje i en stekepanne til den har fått fin farge og krydre den med 1 ts salt og 2 krm pepper. Legg kyllingen over på et fat.

4. Stek sopp og løk ved middels varme i 1 ss olje i en stekepanne til soppen har fått fin farge.

5. Vend kylling og sopprøre i risen når det gjenstår ca. 5 min av koketiden. Rør inn ferskost og eddik.

6. Krydre med 1/2 ts salt og 1 krm pepper. Dryss resten av vårløken over, og server.


Vel bekomme!

Kanskje er du også interessert i...