Eggegratinert bagel med juleskinke, ost og sennepskrem

Hurtiglagde smørbrød, og en variant av det klassiske skinksmørbrødet. Bagels av brioche-type er mykere enn vanlige bagels, og finnes i velassorterte supermarkeder. Du kan også bruke vanlige bagels.

© Helén Pe

Eggegratinert bagel med juleskinke, ost og sennepskrem

Unngå å slå av skjermen

Ingredienser

2 pers.

  • 1 bagels av brioche-type
  • 2 egg
  • 100 g juleskinke i skiver
  • 20 g revet ost, gjerne Jarlsberg
  • ½ ts flaksalt
  • ½ ts kvernet svart pepper

Sennepskrem:

  • 1 ss grov dijonsennep
  • ½ ss søt, sterk sennep
  • 1 ss majones

Pynt:

  • timian

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 200 grader. Skjær bagelsene på midten slik at det blir to halvdeler. Lag litt større hull, slik at det passer for et egg. Legg brødene på et stekebrett med smurt bakepapir. Trykk dem til med håndflaten slik at de flates ut noe.
  1. Knekk et egg i hvert hull, og hell ut ca. 1 ss eggehvite. Fyll bagelhullene med hvert sitt egg og pass på at plommen ikke går i stykker. Fordel skiveskinkene rundt og strø over osten. Krydre eggene med flaksalt og pepper.
  1. Stek midt i ovnen i ca. 7 min., til eggehviten har stivnet, men eggeplommen fortsatt er løs.
  1. Sennepskrem: Bland begge sennepstypene med majones.
  1. Riv og strø timian over brødene. Ringle på sennepskremen og server. Juleskinkesmørbrød på nytt vis.

Kjøkkentips! Stekeovner er litt ulike, så sjekk i ovnen og pass på at eggeplommen ikke stivner.

© Helén Pe