Dette er en smart rett der man i prinsippet kan bruke de grønnsakene man har i kjøleskapet

Her får retten en gresk vri takket være grønnsaker fra middelhavsområdet. Grønnsakene serveres med en persillesalat med gryn.

Oppskrift på halloumi med ristede grønnsaker
© Helén Pe

Halloumi med ristede grønnsaker, persille og gryn

Unngå å slå av skjermen

Ingredienser

2 pers

  • 1 dl valgfrie gryn, f.eks. hele byggryn
  • 1 paprikaer, i forskjellige farger
  • ½ squash
  • 200 g cherrytomater på stilk
  • ½ dl kalamataoliven, grønne og svarte, uten stein
  • 1 hvitløkfedd
  • 1 ts oregano
  • 37 g bladpersille
  • 1 ss presset sitron
  • 100 g halloumiost
  • olivenolje
  • flaksalt salt
  • kvernet svart pepper

Tilbehør

  • 1 dl tsatsiki, kjøpt eller hjemmelaget (se tips)

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 225 grader. Del paprika, ta ut frøene og skjær dem i terninger. Skjær squashen i terninger. Del tomatene i to. Grovhakk oliven.
  1. Legg grønnsakene og olivenene på et stekebrett. Skrell og press hvitløken over. Tilsett 2 ss olje, oregano, ½ ts salt og 2 krm pepper. Bland godt. Rist midt i ovnen i ca. 25 min., til grønnsakene har fått farge.
  1. Kok grynene etter anvisningene på pakken. Sil av vannet, skyll grynene i kaldt vann og avkjøl.
  1. Plukk bladene fra persillen og finhakk dem. Bland grynene med persille, sitronsaft, 2 ss olje, 1 ts flaksalt og 1 krm pepper.
  1. Skjær halloumiosten i skiver. Stek den i 1 ss olje i en varm stekepanne til den har fått fin farge.
  1. Legg persillesalaten på et stort fat og fordel grønnsakene og halloumi over. Server med tzatziki.

Tsatsiki-tips! Riv ½ agurk grovt og klem ut væsken. Bland agurken med 2 dl gresk yoghurt, 1 ss olivenolje, ½ ss hvitvins eddik, ½ ts salt og 1 krm kvernet svart pepper.