Prøv denne budsjettvennlige varianten av carbonara
En vegetarisk og både klima- og budsjettvennlig utgave av den kremete klassikeren.
Oppskrift på carbonara med erter:
Tid: 20 min.
Til: 4 personer
- 400 g pasta, gjerne spagetti
- 250 g frosne grønne erter
- 1 løk
- 3 hvitløkfedd
- 2 ss rapsolje
- ½ ss salt
- kvernet svart pepper
- 100 g parmesan, revet
- 4 egg
- frisk basilikum
Tilbehør:
- et godt tak med pepperkvernen
Slik gjør du:
- Skrell løk og hvitløk og finhakk. Surr løken i olje i ca. 2 min. Ha i ertene og la dem surre med i 2–3 min. Smak til med salt og pepper og sett erteblandingen til side.
- Riv osten. Pisk sammen eggene. Bland i det meste av osten, men gjem litt til pynt.
- Kok pastaen i rikelig lettsaltet vann, etter anvisning på pakken. Hell av vannet, men spar på 1–2 dl av kokevannet til justering av sausen. Hell pastaen tilbake i kjelen og bland den med erteblandingen. Rør inn eggeblandingen, og tilsett kokevann til du får en kremet konsistens.
- Fordel pastaen på tallerkener, og dryss over ost og basilikum. Ta noen tak med pepperkvernen til slutt.