Prøv denne budsjettvennlige varianten av carbonara

En vegetarisk og både klima- og budsjettvennlig utgave av den kremete klassikeren.

Billig pasta carbonara
© Styling: Anna Wendt / Foto: Lisa Björner

Oppskrift på carbonara med erter:

Tid: 20 min.
Til: 4 personer

  • 400 g pasta, gjerne spagetti
  • 250 g frosne grønne erter
  • 1 løk
  • 3 hvitløkfedd
  • 2 ss rapsolje
  • ½ ss salt
  • kvernet svart pepper
  • 100 g parmesan, revet
  • 4 egg
  • frisk basilikum

Tilbehør:

  • et godt tak med pepperkvernen

Slik gjør du:

  1. Skrell løk og hvitløk og finhakk. Surr løken i olje i ca. 2 min. Ha i ertene og la dem surre med i 2–3 min. Smak til med salt og pepper og sett erteblandingen til side.
  2. Riv osten. Pisk sammen eggene. Bland i det meste av osten, men gjem litt til pynt.
  3. Kok pastaen i rikelig lettsaltet vann, etter anvisning på pakken. Hell av vannet, men spar på 1–2 dl av kokevannet til justering av sausen. Hell pastaen tilbake i kjelen og bland den med erteblandingen. Rør inn eggeblandingen, og tilsett kokevann til du får en kremet konsistens.
  4. Fordel pastaen på tallerkener, og dryss over ost og basilikum. Ta noen tak med pepperkvernen til slutt.
Enkel og billig pastarett

Tips! Carbonara er deilig trøstemat på en kald vinterkveld.

© Styling: Anna Wendt / Foto: Lisa Björner