Billig pastarett med grønnsakssaus og sprøtt bacon

Her spiller bacon større rolle som smaksforsterker enn som tilbehør. Stek det sprøtt, så tilfører det både salt og krønsj.

Billig pastarett
© Styling: Anna Wendt / Foto: Lisa Björner

Slik lager du pasta med grønnsakssaus og bacon:

Tid: 20 min.

Til: 4 personer

  • 400 g pasta, gjerne tagliatelle
  • 300 g hvitkål
  • 2 gulrøtter
  • 1 løk
  • 1 hvitløkfedd
  • 1 boks hakkede tomater (400 g)
  • 2 dl vann
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt
  • kvernet svart pepper
  • 1 pakke bacon (140 g)

Tilbehør:

  • et godt dryss pepper fra kvernen

Slik gjør du:

  1. Skyll hvitkålen og skjær den i mindre biter. Skrell gulrøttene og riv dem. Skrell løk og hvitløk og finhakk. Ha alle grønnsakene i en kjele sammen med hakkede tomater og vann. Tilsett tomatpuré, sukker, salt og pepper. Kok opp og la sausen surre under lokk i ca. 10 min.
  2. Skjær bacon i små terninger. Stek dem til det er knasende sprøtt. Legg det på en bit kjøkkenpapir.
  3. Kok pastaen etter anvisningen på pakken, og hell av vannet.
  4. Server pastaen med saus, sprøtt bacondryss og rikelig med kvernet pepper

Tips! En rett for deg som mener bacon er et krydder.

Billig pastarett
© Styling: Anna Wendt / Foto: Lisa Björner