Asiatiske kimchi-pannekaker med sesamsaus
Tid: 30 min
Antall porsjoner: 42 dl kimchi (hjemmelaget eller kjøpt)
2 vårløk
1 dl pillede reker i lake
1 dl vann
½ dl lake fra kimchien
1 ½ dl hvetemel
½ dl rismel
2 krm salt
1 krm sukker
1 ½ dl revet lagret ost
Sesamsaus:
3 ss srirachasaus
1 ss lys miso
1 ss sesamolje
2 ts honning
Tilbehør:
1 avokado, moden
1 ts presset limesaft
2 ts svarte sesamfrø
1 ts flaksalt
limebåter
Slik gjør du:
1. La kimchien renne av i en sil over en bolle, ta vare på laken. Grovhakk kimchien. Rens og skjær opp vårløken. Hakk rekene.
2. Bland vann og kimchilaken. Sikt inn melet og pisk til den er en jevn og klumpfri røre. Tilsett salt og sukker. Vend inn kimchi, løk, reker og revet ost.
3. Stek små pletter av røren, 4–5 cm i diameter, i olje på middels høy varme i ca. 2 min på hver side.
Les også: 5 kalorifattige oppskrifter med kun 5 ingredienser
