kimchi pannekaker
© Ulrika Ekblom

Slik lager du asiatiske kimchi-pannekaker på 30 min

Kimchi er en koreansk fermentert salat smaksatt med blant annet chili og ingefær. Den blandes helst i små pletter og heter i Korea kimchi chun. Her er kimchi-plettene laget med en liten nordisk vri med lagret ost og reker. Du kan bytte ut rismelet med hvetemel, det er helt opp til deg.

17. februar 2023 av Liselotte Forslin

Asiatiske kimchi-pannekaker med sesamsaus

Tid: 30 min

Antall porsjoner:

2 dl kimchi (hjemmelaget eller kjøpt)
2 vårløk
1 dl pillede reker i lake
1 dl vann
½ dl lake fra kimchien
1 ½ dl hvetemel
½ dl rismel
2 krm salt
1 krm sukker
1 ½ dl revet lagret ost 

Sesamsaus:
3 ss srirachasaus
1 ss lys miso
1 ss sesamolje
2 ts honning 

Tilbehør:
1 avokado, moden
1 ts presset limesaft
2 ts svarte sesamfrø
1 ts flaksalt limebåter

Slik gjør du: 

1. La kimchien renne av i en sil over en bolle, ta vare på laken. Grovhakk kimchien. Rens og skjær opp vårløken. Hakk rekene. 

2. Bland vann og kimchilaken. Sikt inn melet og pisk til den er en jevn og klumpfri røre. Tilsett salt og sukker. Vend inn kimchi, løk, reker og revet ost. 

3. Stek små pletter av røren, 4–5 cm i diameter, i olje på middels høy varme i ca. 2 min på hver side.

Les også: 5 kalorifattige oppskrifter med kun 5 ingredienser

koreanske kimchi pannekaker
© Ulrika Ekblom

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...