3 sommermiddager på under 30 minutter
Lettlaget mat er trikset om sommren. Prøv en av disse lekre middagsrettene, og nyt heller tiden din ute i solen!
Gulrot- og linsesuppe med karri
Til 4 porsjoner behøver du:
300 g gulrøtter i terninger
1 gul, hakket løk
2 fedd hakket hvitløk
Rapsolje
1/2 ts karripulver
1 liter grønnsaksbuljong
2 dl tørre, små røde linser
2 dl gulrotsaft
1 ss presset sitron
Havsalt og svart pepper
Slik gjør du:
Fres gulrøtter, løk og hvitløk i olje.
La karripulveret steke med mot slutten.
Tilsett buljong og linser.
Kok under lokk til gulrøttene er myke (ca. 15 min.)
Tilsett gulrotsaft og sitron og kjør suppen glatt med en stavmikser.
Varm opp igjen og smak til med salt og pepper.

Kylling med salami og kronartiskokker
Til 4 porsjoner behøver du:
8 store kyllinglår eller -fileter - ca. 500 g
Havsalt og nymalt pepper
8 store skiver salamipølse
Smør
Coctailpinner eller tannpirkere
Til sausen behøver du:
1 boks artiskokkhjerter - 400 g
2 hakket sjalottløk
1 1/2 dl hvitvin
2 1/2 dl matfløte
2 ss kyllingfond
1 krukke frisk basilikum
Slik gjør du:
Salte og pepre kyllingstykkene.
Legg en skive salami på hver bit.
Brett salamien rundt kyllingen og fest med coctailpinner.
Stek kyllingen i smør.
Lag sausen:
Del artiskokkhjertene i biter.
Kok artiskokk, løk, vin, fløte og kyllingfond under lokk i 5 min.
Ha i hakket basilikum, og smak til med salt og pepper.
La alt sammen koke i noen minutter til.
Ta kyllingen ut av pannen, og etterstek den i ovnen hvis nødvendig.
Kok ut pannen og ha sjyen i sausen.

Hvit fisk med tomater og kapers
Til 4 porsjoner behøver du:
4 fileter av torsk - ca. 600 g
Havsalt
1/2 dl kapers
Olivenolje
1 hakket gul løk
2 fedd hakket hvitløk
2 kryddermål tørkede chiliflak
1 boks cherrytomater - 400 g
1 ss fiskefond
100 g babyspinat
Slik gjør du:
Skjær fiskefiletene i biter. Strø over havsalt.
Stek kapersen i litt olivenolje. La dem renne av seg på kjøkkenpapir.
Fres løk og hvitløk i olje. Tilsett chili, tomater og fiskefond.
Kok alt sammen under lokk i noen minutter.
Ha i godt skylt spinat og smak til med salt og pepper.
Ha i fisken.
Kok alt på lav varme under lokk i 5 minutter.
Drypp litt god olivenolje over fisken og strø over kapersen.
