3 middager på under 30 minutter
Rettene ser råflotte ut, men er laget på under en halvtime. Slik får du det til!
Spagetti med kaviar eller rogn(15 minutter)
Til 4 porsjoner behøver du:
400 g spagetti
2 ss fiskefond
4 dl vann
4 dl crème fraîche
2 bokser svart Limfjordkaviar à 80 g (eller lodde-, lakse- eller ørretrogn)
2 dl hakket frisk bladpersille
1 dl finhakket rødløk
Noen dråper tabasco
Havsalt
Slik gjør du:
Kok pastaen etter anvisning på pakken.
Kok sammen fond og vann til halvparten er igjen. Rør i crème fraîche og kok opp i et par minutter.
Ta kjelen bort fra varmen. Bland nedi mesteparten av kaviaren, persillen og løken. Smak til med tabasco og salt.
Vend den avrente pastaen ned i sausen. Legg den på tallerken og strø resten av kaviaren, litt hakket rødløk og persille over hver porsjon.

Jordskokksuppe med små grillspyd(30 minutter)
Til 4 porsjoner behøver du:
800 g jordskokk i terninger
1 hakket gul løk
1 liter vann
3 ss grønnsaksfond
2 dl kremfløte
1 ss presset sitron
1 kryddermål revet muskatnøtt
Havsalt
Nymalt pepper
Til spyd behøver du:
8 skiver bacon
16 store svisker uten steiner
4 grillspyd
Slik gjør du:
Kok jordskokkene og løken myke i fonden - ca 15. minutter
Bruk en stavmikser og kjør suppen glatt sammen med fløte og sitronsaft. Krydre med muskat, salt og pepper. Kok opp i et par minutter.
Spydene: Sett ovnen på 275 grader pluss grill. Del baconskivene på langs, og snurr dem rundt sviskene. Tre dem på grillspyd. Hvis du bruker spyd av tre må de bløtes i vann først.
Grill dem midt i ovnen i 7-10 minutter. Snu dem en gang.

Saltimbocca av laks på 25 minutter
Til 4 porsjoner behøver du:
4 porsjonsbiter laksefilet med skinn, ca 150 g
Havsalt
Nymalt pepper
12 blader friske salvie
4 store skiver parmaskinke
Smør
2 dl tørr marsalavin (eller tørr hvitvin)
Slik gjør du:
Salte og pepre laksen. Legg salvie og skinke på laksens kjøttside.
Stek i smør på ganske lav varme i ca. 12 minutter. Begynn med kjøttsiden. Ta opp laksen og hold den varm under aluminiumsfolie.
Skrap ut pannen. Hell i vinen og la den koke noen minutter til omtrent halvparten er igjen.
Legg opp fisken på tallerkener og drypp over vinsjyen fra pannen. Server sammen med smørstekt spinat.
