
Marsipanegg med hvit sjokolade
Mandelmasse, hvit sjokolade og nougat får eggene til å minne om Mozartkuler på smak. Pynt dem med fargerikt og glitrende strøssel.
Tid: 20 min.
Antall: 10 egg
150 g mandelmasse, se oppskrift*
100 g nougat
150 g hvit sjokolade
2 ss mangefarget strøssel
Slik gjør du:
1. Skjær mandelmassen og nougat i 10 biter. Form mandelmassen rundt nougatbiten og rull dem i hånden til «egg».
2. Smelt sjokoladen i mikroen eller forsiktig over vannbad.
3. Dypp eggene, et av gangen, i sjokoladen. Ta opp eggene ved hjelp av to gafler og dryss over strøssel før sjokoladen har stivnet. La sjokoladeeggene stivne på bakepapir.
*Mandelmasse:
Til ca. 190 g: Skåld, skrell og mal 100 g mandler med en mandelkvern (eller du kan bruke en kaffekvern). Bland med 1 ½ dl melis (90 g). Bland inn 1–2 ss eggehvite. Kna massen til du har fått en god konsistens. Mandelmassen kan oppbevares i lufttett beholder i kjøleskapet i opptil 4 uker.

Kaninmuffins
Hvem liker vel ikke gulrotmuffins? Pynt muffinsene til påske med en luftig ostekrem og godteri formet som en søt kanin.
Tid: 30 min. + 10 min. i ovnen
Antall: 12 muffins
2 ½ dl hvetemel (150 g)
1 ts bakepulver
½ ts natron
2 ts malt kanel
1 ts malt ingefær
2 egg
1 ½ dl sukker
2 dl finrevet gulrot
1 dl rapsolje
Krem:
100 g naturell kremost
50 g mykt smør
2 dl melis
Pynt:
12 marshmallows
rosa sukker eller
strøssel
sølvkuler
rosa hjertestrøssel
ev. melis
Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 200 °C. Plasser muffinsformer i et muffinsbrett.
2. Bland mel, bakepulver, natron, kanel og ingefær i en bakebolle.
3. Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha i revet gulrot og olje, og ha blandingen over i melet. Rør grundig til alt er godt blandet. Fyll muffinsformene ¾ fulle med deigen. Stek dem midt i ovnen i 10–12 min. La dem avkjøle.
4. Krem: Visp sammen kremost, smør og melis til en luftig og glatt krem, det tar ca. 3 min. Topp hver muffins med en stor klatt krem.
5. Klipp marshmallows i to på skrå og dypp skjæreflaten i rosafarget sukker eller strøssel. Sett dem på toppen av muffinsene som ører. Pynt med sølvkuler som øyne og hjertestrøssel som snute – se bildet. Dryss eventuelt over melis ved servering.

Fuglereder med søte egg
Små, sprø fuglereder fylt med mangefargede «egg». Her brukes All Bran Plus, fordi den frokostblandingen er formet som små «pinner».
Tid: 10 min.
Antall: Ca. 10 stk.
100 g melkesjokolade
2 ½ dl All Bran Plus frokostblanding
30 små «egg», f.eks. Jelly Beans eller mandelegg
Slik gjør du:
1. Brekk sjokoladen i biter og smelt den i mikroen eller over vannbad. Bland forsiktig nedi All Bran slik at «pinnene» ikke går i stykker.
2. Legg sjokoladeblandingen i små muffinsformer og lag en liten grop i midten. Legg i noen «egg» og sett dem kjølig til fugleredene har stivnet.

Sjokoladepraliner med tre smaker
Tre typer praliner lages på samme, enkle måte og smaksettes med hhv. lime, jordbær og sjokolade.
Tid: 15 min. + 45 min. til å stivne
Antall: ca. 10 praliner av hver type
Praliner med hvit sjokolade og lime:
100 g hvit sjokolade
2 ss kremfløte
25 g smør
½ lime, finrevet skall
1 ts presset limesaft
Til pynt:
1 ½ dl kokosflak
Sjokolade- og jordbærpraliner:
100 g mørk sjokolade (70 % kakao)
2 ss kremfløte
25 g smør
1 ss knuste eller miksede jordbær
Til pynt:
1 dl revet mørk
sjokolade
Til pynt:
2 ss jordbærstrøssel
Sjokolade- og nøttepraliner:
100 g melkesjokolade
2 ss kremfløte
50 g gullnougat
Til pynt:
1 ½ dl hakkede pistasj- og hasselnøtter
Slik gjør du:
1. Smelt sjokoladen forsiktig sammen med fløte og smør i mikroen eller over vannbad.
2. Smaksett med de forskjellige smakstilsetningene. Bland godt sammen og sett kaldt i ca. 45 min.
3. Bruk en teskje og grav ut små kuler. Rull dem i kokos, revet sjokolade og jordbærstrøssel eller hakkede nøtter. Legg hver pralin i mini-muffinsformer.

Eggetoddy med lime, bringebær og marengskrem
Dette er en lettlaget dessert som kan stå ca. 1 time i kjøleskapet før servering. Eggetoddyen smaker ekstra friskt med lime og bringebær.
Tid: 15 min.
Antall porsjoner: 4
1 dl frosne bringebær
4 egg
4 ss + 4 ss sukker
1 lime
Slik gjør du:
1. Fordel bringebærene i fire serveringsglass. Skill eggene.
2. Stivpisk 2 eggehviter mens du tilsetter 4 ss sukker, litt av gangen. Pisk til du har fått en fast marengsrøre.
3. Skyll limen godt i lunkent vann. Riv det ytterste grønne skallet fint og press ut limesaften. Mål opp 1 ss limesaft.
4. Visp eggeplommene med 4 ss sukker til en luftig, lysegul eggedosis, det tar ca. 5 min. med miksmaster. Ha i limesaften. Hell eggedosisen over bringebærene og topp med marengsrøre. Dryss over revet limeskall rett før servering.