HJEMMELAGET PÅSKEGODT: Her får du oppskriften på 5 søte fristelser til påsken.

© Malin Hoelstad/Allt om Mat

Det beste påskegodtet lager du selv

Hvorfor ikke fylle påskeegget med hjemmelaget påskegodteri i år? Her får du oppskriften på 4 søte godbiter og 1 uimotståelig påskedessert!

29. mars 2021 av Gunilla von Heland
Hjemmelaget påskegodt oppskrift Marsipanegg med hvit sjokolade
© Malin Hoelstad/Allt om Mat

Marsipanegg med hvit sjokolade

Mandelmasse, hvit sjokolade og nougat får eggene til å minne om Mozartkuler på smak. Pynt dem med fargerikt og glitrende strøssel.

Tid: 20 min.

Antall: 10 egg

150 g mandelmasse, se oppskrift*

100 g nougat

150 g hvit sjokolade

2 ss mangefarget strøssel

Slik gjør du:

1. Skjær mandelmassen og nougat i 10 biter. Form mandelmassen rundt nougatbiten og rull dem i hånden til «egg».

2. Smelt sjokoladen i mikroen eller forsiktig over vannbad.

3. Dypp eggene, et av gangen, i sjokoladen. Ta opp eggene ved hjelp av to gafler og dryss over strøssel før sjokoladen har stivnet. La sjokoladeeggene stivne på bakepapir.

*Mandelmasse:

Til ca. 190 g: Skåld, skrell og mal 100 g mandler med en mandelkvern (eller du kan bruke en kaffekvern). Bland med 1 ½ dl melis (90 g). Bland inn 1–2 ss eggehvite. Kna massen til du har fått en god konsistens. Mandelmassen kan oppbevares i lufttett beholder i kjøleskapet i opptil 4 uker.

Hjemmelaget påskegodt oppskrift kaninmuffins gulrotmuffins
© Malin Hoelstad/Allt om Mat

Kaninmuffins

Hvem liker vel ikke gulrotmuffins? Pynt muffinsene til påske med en luftig ostekrem og godteri formet som en søt kanin.

Tid: 30 min. + 10 min. i ovnen

Antall: 12 muffins

2 ½ dl hvetemel (150 g)

1 ts bakepulver

½ ts natron

2 ts malt kanel

1 ts malt ingefær

2 egg

1 ½ dl sukker

2 dl finrevet gulrot

1 dl rapsolje

Krem:

100 g naturell kremost

50 g mykt smør

2 dl melis

Pynt:

12 marshmallows

rosa sukker eller
strøssel

sølvkuler

rosa hjertestrøssel

ev. melis

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 200 °C. Plasser muffinsformer i et muffinsbrett.

2. Bland mel, bakepulver, natron, kanel og ingefær i en bakebolle.

3. Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha i revet gulrot og olje, og ha blandingen over i melet. Rør grundig til alt er godt blandet. Fyll muffinsformene ¾ fulle med deigen. Stek dem midt i ovnen i 10–12 min. La dem avkjøle.

4. Krem: Visp sammen kremost, smør og melis til en luftig og glatt krem, det tar ca. 3 min. Topp hver muffins med en stor klatt krem.

5. Klipp marshmallows i to på skrå og dypp skjære­flaten i rosafarget sukker eller strøssel. Sett dem på toppen av muffinsene som ører. Pynt med sølvkuler som øyne og hjertestrøssel som snute – se bildet. Dryss eventuelt over melis ved ­servering.

Hjemmelaget påskegodt oppskrift fuglereder med søte egg
© Malin Hoelstad/Allt om Mat

Fuglereder med søte egg

Små, sprø fuglereder fylt med mangefargede «egg». Her brukes All Bran Plus, fordi den frokostblandingen er formet som små «pinner».

Tid: 10 min.

Antall: Ca. 10 stk.

100 g melkesjokolade

2 ½ dl All Bran Plus frokostblanding

30 små «egg», f.eks. Jelly Beans eller mandelegg

Slik gjør du:

1. Brekk sjokoladen i biter og smelt den i mikroen eller over vannbad. Bland forsiktig nedi All Bran slik at «pinnene» ikke går i stykker.

2. Legg sjokoladeblandingen i små muffinsformer og lag en liten grop i midten. Legg i noen «egg» og sett dem kjølig til fugleredene har stivnet.

Hjemmelaget påskegodt oppskrift sjokoladepraliner med tre smaker
© Malin Hoelstad/Allt om Mat

Sjokoladepraliner med tre smaker

Tre typer praliner lages på samme, enkle måte og smaksettes med hhv. lime, jordbær og sjokolade.

Tid: 15 min. + 45 min. til å stivne

Antall: ca. 10 praliner av hver type

Praliner med hvit sjokolade og lime:

100 g hvit sjokolade

2 ss kremfløte

25 g smør

½ lime, finrevet skall

1 ts presset limesaft

Til pynt:

1 ½ dl kokosflak

Sjokolade- og jordbærpraliner:

100 g mørk sjokolade (70 % kakao)

2 ss kremfløte

25 g smør

1 ss knuste eller ­miksede jordbær

Til pynt:

1 dl revet mørk
sjokolade

Til pynt:

2 ss jordbærstrøssel

Sjokolade- og nøttepraliner:

100 g melkesjokolade

2 ss kremfløte

50 g gullnougat

Til pynt:

1 ½ dl hakkede pistasj- og hasselnøtter

Slik gjør du:

1. Smelt sjokoladen forsiktig sammen med fløte og smør i mikroen eller over vannbad.

2. Smaksett med de forskjellige smakstilsetningene. Bland godt sammen og sett kaldt i ca. 45 min.

3. Bruk en teskje og grav ut små kuler. Rull dem i kokos, revet sjokolade og jordbærstrøssel eller hakkede nøtter. Legg hver pralin i mini-muffinsformer.

Hjemmelaget påskegodt oppskrift dessert eggetoddy med lime bringebær marenskrem
© Malin Hoelstad/Allt om Mat

Eggetoddy med lime, bringebær og marengskrem

Dette er en lettlaget dessert som kan stå ca. 1 time i kjøleskapet før servering. Eggetoddyen smaker ekstra friskt med lime og bringebær.

Tid: 15 min.

Antall porsjoner: 4

1 dl frosne bringebær

4 egg

4 ss + 4 ss sukker

1 lime

Slik gjør du:

1. Fordel bringebærene i fire serveringsglass. Skill eggene.

2. Stivpisk 2 eggehviter mens du tilsetter 4 ss sukker, litt av gangen. Pisk til du har fått en fast marengsrøre.

3. Skyll limen godt i lunkent vann. Riv det ytterste grønne skallet fint og press ut limesaften. Mål opp 1 ss limesaft.

4. Visp eggeplommene med 4 ss sukker til en luftig, lysegul eggedosis, det tar ca. 5 min. med miksmaster. Ha i limesaften. Hell eggedosisen over bringebærene og topp med marengsrøre. Dryss over revet limeskall rett før servering.

Seneste

Kanskje er du også interessert i...