grillede reker
© Helén Pe

Grillede rekespyd med black garlicmajones og chiliolje

Reker kler den intense varmen og røyksmaken fra grillen.

3. juli 2023 av Lisa Eisenman og Monica

Black garlic er hvitløk som aldres på en bestemt temperatur over lang tid. Det gir den en mild og litt søt smak. 

Her lager vi en majones med den, som tilfører retten dybde og umami – som passer perfekt sammen den sterke chilioljen. 

Black garlic selges i delikatessebutikker og på nett.

Oppskrift: Grillede rekespyd med black garlicmajones og chiliolje

Tid: 30 min. + 1 time trekketid
Antall: 12 spyd
1 kilo reker, størrelse 70/90
2 ss rapsolje
Black garlic-majones:
2 eggeplommer
3 black garlic-fedd
1 ss hvitvinseddik
1 ts dijonsennep
2 dl rapsolje
2 krm salt

Chiliolje:
1 hvitløkfedd
1 dl rapsolje
1 ss chiliflak
2 ts sesamolje
Tilbehør:
ristet eller grillet
brød

Slik gjør du:
1. Chiliolje: Skrell og knus hvitløkfeddet. Ha alle
ingrediensene i en liten kjele. Varm det forsiktig
opp til hvitløken begynner å frese. Ta kjelen av
varmen og la oljen trekke i ca. 1 time. Fjern hvit-
løkfeddet.
2. Black garlic-majones: Kjør eggeplommer,
black garlic-fedd, eddik og sennep sammen
med en stavmikser. Tilsett oljen i en tynn stråle
mens stavmikseren går. Krydre majonesen med
salt. Ha majonesen over i en skål og ringle litt av
chilioljen over.
3. Skrell rekene. Træ dem på bløtlagte trespyd
eller metallspyd og pensle rekene med olje.
4. Grill rekespydene raskt på begge sider på
direkte varme. Server rekespydene med majo-
nes, olje og brød.


rekespyd på grillen
© Helén Pe

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...