Graham- og speltgrøt med eple, tørket frukt og nøtter

Lett og sunn start på dagen. Hele, knuste kardemommefrø gir en annen smak enn ferdigmalte. Graham-mel er sammalt mel av hele kornet.

havregrøt oppskrift
© Jenny Grimsgård/Allt om Mat
havregrøt oppskrift
© Jenny Grimsgård/Allt om Mat

Tid: 20 min.
Antall: 4 porsjoner

7 dl melk + 6 dl til servering
1 ½ dl graham-mel
1 dl speltflak (45 g)
1 eple
½ ts knuste hele kardemommefrø el. noen klyper malt kardemomme
½ ss flytende honning
1 dl hasselnøtter (gjerne ferdig ristet)
10 tørkede aprikoser
10 svisker salt

Slik gjør du:

1. Bland melk, grahammel og speltflak i en kasserolle. Kok opp og la det småkoke på lav varme under omrøring i 7–8 min.

2. Skrell, fjern kjernehuset og riv eplet grovt. Knus kardemommekjernene i en morter. Ha eple, kardemomme, ½ ts salt og honning i grøten.

3. Rist nøttene i en tørr stekepanne til de blir nesten svarte, ca. 3 min. Gni bort skallene i et kjøkkenhåndkle.

4. Grovhakk hasselnøtter, aprikoser og svisker og strø det over grøten. Server med melk.

Les også: 8 sunne smoothie-oppskrifter