© Jon Marius Nilsson

Kjøkkensjefens gulrot- og ingefærsuppe

Vi har tyvlånt oppskriften på denne varme vitaminbomben fra suppebistroen Lokk i Oslo.

30. juni 2013 av Marthe Reienes

Det putrer og koker i grytene til kjøkkensjef Markus Storm Dalseg på Lokk, den lille suppebistroen i Oslos rockedistrikt. Dufter av grønnsaker og kraft blander seg med aromaen av urter og krydder. De fargerike væskene bobler, fulle av gode og sunne saker.

Gulrot- og ingefærsuppen er en av våre favoritter fra Lokk. Det er en frisk og god høstsuppe med fin farge som passer til den gylne årstiden.

Vanskelighetsgrad: ★ ★ ★ ★
Tid: 2 ½ time
Porsjoner: 4

5 gulrøtter, skrelt og skåret i grove terninger
1 fedd hvitløk, revet
½ ss ingefær, hakket
1 stk sjalottløk, finhakket
1 stk gul løk, hakket
½ ts spisskummen
1 ts korianderfrø
1 knivspiss cayennepepper
5 dl kyllingkraft
2 dl melk, ev. fløte
olivenolje, extra virgin
salt
litt vann

Til garnering:
skjørost (cottage
cheese)
krutonger
syltet ingefær
frisk koriander

Slik gjør du:
1. Ha den gule løken, korianderfrøene, gulroten og hvitløken i en stor ildfast form. Gni inn grønnsakene med olivenolje, spisskummen og cayenne. Bak i ovnen på 150 °C til de er møre (det tar ca. 1 ½ til 2 timer - sjekk gjerne med en kniv underveis).
2. Surr sjalottløk i olivenolje i en kjele. Ha i de bakte grønnsakene og kyllingkraft. Kok opp og tilsett melk/fløte. Kjør i en blender til du har en fin glatt suppe. Juster med vann, og smak til med salt. For ekstra fylde kan du montere inn 1 ss ekte meierismør før servering. (Del det kalde smøret i små terninger og pisk det inn litt og litt.)
3. Garner med skjørost (cottage cheese), krutonger, syltet ingefær og frisk koriander.

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...