© Jon Marius Nilsson

Kjøkkensjefens gulrot- og ingefærsuppe

Vi har tyvlånt oppskriften på denne varme vitaminbomben fra suppebistroen Lokk i Oslo.

30. juni 2013 av Marthe Reienes

Det putrer og koker i grytene til kjøkkensjef Markus Storm Dalseg på Lokk, den lille suppebistroen i Oslos rockedistrikt. Dufter av grønnsaker og kraft blander seg med aromaen av urter og krydder. De fargerike væskene bobler, fulle av gode og sunne saker.

Gulrot- og ingefærsuppen er en av våre favoritter fra Lokk. Det er en frisk og god høstsuppe med fin farge som passer til den gylne årstiden.

Vanskelighetsgrad: ★ ★ ★ ★
Tid: 2 ½ time
Porsjoner: 4

5 gulrøtter, skrelt og skåret i grove terninger
1 fedd hvitløk, revet
½ ss ingefær, hakket
1 stk sjalottløk, finhakket
1 stk gul løk, hakket
½ ts spisskummen
1 ts korianderfrø
1 knivspiss cayennepepper
5 dl kyllingkraft
2 dl melk, ev. fløte
olivenolje, extra virgin
salt
litt vann

Til garnering:
skjørost (cottage
cheese)
krutonger
syltet ingefær
frisk koriander

Slik gjør du:
1. Ha den gule løken, korianderfrøene, gulroten og hvitløken i en stor ildfast form. Gni inn grønnsakene med olivenolje, spisskummen og cayenne. Bak i ovnen på 150 °C til de er møre (det tar ca. 1 ½ til 2 timer - sjekk gjerne med en kniv underveis).
2. Surr sjalottløk i olivenolje i en kjele. Ha i de bakte grønnsakene og kyllingkraft. Kok opp og tilsett melk/fløte. Kjør i en blender til du har en fin glatt suppe. Juster med vann, og smak til med salt. For ekstra fylde kan du montere inn 1 ss ekte meierismør før servering. (Del det kalde smøret i små terninger og pisk det inn litt og litt.)
3. Garner med skjørost (cottage cheese), krutonger, syltet ingefær og frisk koriander.

Seneste

Kanskje er du også interessert i...