© Malte Danielsson / Getty Images

Fisk- og skalldyrgryte med safranaioli

Prøv ut denne fisk- og skalldyrgryten - god på smak og enkel og lage!

29. april 2021 av Ulrika Davidsson

Dette trenger du: (2 porsjoner)

2 porsjoner 

½ fennikel 

½ gul løk 

1 hvitløksfedd 

1 rød chili 

1 gulrot 

2 vårløk 

½ ss olivenolje 

1 fiskebuljongterning 

200 g hakkede tomater 

1 dl vann 

salt og svart pepper 

150 g torskerygg 

150 g laksefilet 

1 dl frosne grønne erter 

1 ½ dl pillede reker og/ eller krepsehaler 

frisk timian 


Safranaioli 

3 ss majones 

2 ss crème fraîche 

¼ g malt safran 

salt og svart pepper

© Malte Danielsson

Slik gjør du 

1. Bland ingrediensene til aiolien i en bolle. 

2. Skjær fennikelen i skiver. Skrell og finhakk løken. Skrell og riv hvitløken. Finhakk chilien. Skrell og skjær gulroten i skiver og strimle vårløken. 

3. Varm opp en gryte med olivenolje og brun fennikel, løk, hvitløk og chili i noen minutter. Tilsett buljongterning, hakkede tomater og vann. Krydre med salt og pepper. La koke i 10 min. 

4. Skjær fisken i mindre biter og krydre med salt og pepper. Ha fisk og gulrot i gryteretten og la det småkoke i 5 min. 

5. Tilsett erter, skalldyr og vårløk og la alt bli varmt. Ha gryteretten i skåler. Topp med litt safranaioli og timian.

Les også: Beates hvite bacalao

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...