Fisk- og skalldyrgryte med safranaioli

Prøv ut denne fisk- og skalldyrgryten - god på smak og enkel og lage!

© Malte Danielsson / Getty Images

Dette trenger du: (2 porsjoner)

2 porsjoner

½ fennikel

½ gul løk

1 hvitløksfedd

1 rød chili

1 gulrot

2 vårløk

½ ss olivenolje

1 fiskebuljongterning

200 g hakkede tomater

1 dl vann

salt og svart pepper

150 g torskerygg

150 g laksefilet

1 dl frosne grønne erter

1 ½ dl pillede reker og/ eller krepsehaler

frisk timian

Safranaioli

3 ss majones

2 ss crème fraîche

¼ g malt safran

salt og svart pepper

© Malte Danielsson

Slik gjør du

1. Bland ingrediensene til aiolien i en bolle.

2. Skjær fennikelen i skiver. Skrell og finhakk løken. Skrell og riv hvitløken. Finhakk chilien. Skrell og skjær gulroten i skiver og strimle vårløken.

3. Varm opp en gryte med olivenolje og brun fennikel, løk, hvitløk og chili i noen minutter. Tilsett buljongterning, hakkede tomater og vann. Krydre med salt og pepper. La koke i 10 min.

4. Skjær fisken i mindre biter og krydre med salt og pepper. Ha fisk og gulrot i gryteretten og la det småkoke i 5 min.

5. Tilsett erter, skalldyr og vårløk og la alt bli varmt. Ha gryteretten i skåler. Topp med litt safranaioli og timian.

Les også: Beates hvite bacalao