Dette trenger du: (2 porsjoner)
2 porsjoner
½ fennikel
½ gul løk
1 hvitløksfedd
1 rød chili
1 gulrot
2 vårløk
½ ss olivenolje
1 fiskebuljongterning
200 g hakkede tomater
1 dl vann
salt og svart pepper
150 g torskerygg
150 g laksefilet
1 dl frosne grønne erter
1 ½ dl pillede reker og/ eller krepsehaler
frisk timian
Safranaioli
3 ss majones
2 ss crème fraîche
¼ g malt safran
salt og svart pepper

Slik gjør du
1. Bland ingrediensene til aiolien i en bolle.
2. Skjær fennikelen i skiver. Skrell og finhakk løken. Skrell og riv hvitløken. Finhakk chilien. Skrell og skjær gulroten i skiver og strimle vårløken.
3. Varm opp en gryte med olivenolje og brun fennikel, løk, hvitløk og chili i noen minutter. Tilsett buljongterning, hakkede tomater og vann. Krydre med salt og pepper. La koke i 10 min.
4. Skjær fisken i mindre biter og krydre med salt og pepper. Ha fisk og gulrot i gryteretten og la det småkoke i 5 min.
5. Tilsett erter, skalldyr og vårløk og la alt bli varmt. Ha gryteretten i skåler. Topp med litt safranaioli og timian.
Les også: Beates hvite bacalao